Zoeken

Software developer

BOL (niveau 4)
Crebo: 25604
Locatie:  Amersfoort, Gouda, Kampen, Rotterdam
Sector:  Technologie
Studierichting:  ICT-opleidingen
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Software developer


 

In ons dagelijks leven gebruiken wij allerlei programma’s, zowel op computers als op tablets en smartphones. Als software developer maak je van een idee een gebruikersvriendelijk en stabiel programma. Je begrijpt snel wat mensen willen en bedenkt en ontwikkelt daarvoor het juiste programma. Je moet haarfijn aanvoelen welke wensen ICT-gebruikers hebben. Je werkt vaak in opdracht van anderen. Het is nodig om goed te kunnen luisteren en in teamverband samen te kunnen werken. Geen beroep dus waarin jij alléén aan het werk bent.

In het eerste half jaar van de opleiding krijg je een brede kennis van het ICT-vakgebied en leer je naast het maken van eenvoudige programma’s ook de basis van software en netwerken. Daarna specialiseer jij je verder in applicatie- en mediaontwikkelaar. Om nieuwe programma’s te ontwikkelen of bestaande aan te passen, leer je hoe je de behoefte van de klant kunt omzetten naar een gebruiksvriendelijk programma of website. Naast creativiteit is technische vakkennis erg belangrijk.

De opleiding bereidt jou optimaal voor op een functie als bijvoorbeeld programmeur of webdesigner (vormgever van websites) in het bedrijfsleven. De opleiding duurt drie jaar. Een deel daarvan bestaat uit stage: twintig weken in het tweede jaar en een groot deel van het derde jaar.

Vooropleidingseisen:
mbo-diploma niveau 3. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4. Ben je in het bezit van een havodiploma met wiskunde in je pakket, dan kun je de opleiding in drie jaar volgen. Je start dan in het tweede jaar en volgt een aangepast programma.

Met je diploma kun je gaan werken als programmeur of webdeveloper (ontwikkelaar van websites).
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je verdergaan met de hbo-opleiding Informatica of Grafische Vormgeving.

Technologie
in beeld
Al een leuke
opleiding
gezien?
in beeld
Bezoek onze
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248