Zoeken

Software developer

BOL (niveau 4)
Crebo: 25604
Locatie:  Amersfoort, Gouda, Kampen, Rotterdam
Sector:  Technologie
Studierichting:  ICT-opleidingen
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Software developer


 

Met de opleiding software developer leer je software ontwikkelen voor internet en verschillende apparaten. Een belangrijk onderdeel hiervan is programmeren.
Je legt met deze opleiding een mooie basis voor een baan als front-end developer, back-end developer of app-ontwikkelaar. Je bouwt websites of apps of je werkt binnen een bedrijf als software tester of securityspecialist. Ook doorstromen naar het HBO of het starten van een eigen onderneming is mogelijk.
Bijna altijd werk je in opdracht van anderen. Je moet dus goed kunnen luisteren en in teamverband kunnen werken.

In het eerste deel van de opleiding krijg je een brede kennis van het ICT-vakgebied en leer je naast het ontwikkelen van eenvoudige softwareprogramma’s en websites ook de basis van software en netwerken. Daarna specialiseer jij je verder als software developer. Je leert hoe je nieuwe software ontwikkelt, maar ook hoe je bestaande softwareprogramma’s kunt aanpassen of uitbreiden. Ook leren we je hoe je de wensen van een klant kunt omzetten naar een gebruikersvriendelijk programma of website. Naast creativiteit is technische vakkennis erg belangrijk.

De opleiding bereidt jou optimaal voor op een functie als bijvoorbeeld front-end developer, back-end developer of app ontwikkelaar in het bedrijfsleven. De opleiding duurt drie jaar. Een groot deel van het tweede en derde jaar van de opleiding bestaat uit stage, waardoor je de opgedane schoolkennis kunt toepassen en uitbreiden in de praktijk.

Vooropleidingseisen:
Je hebt toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een mbo-diploma op niveau 3 hebt of een bewijs van overgang naar havo-4 of vwo-4. Ben je in het bezit van een havo-diploma, dan bieden wij de mogelijkheid om deze opleiding versneld te volgen.

Met je diploma kun je gaan werken als software developer of webdeveloper.
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je verdergaan met bijvoorbeeld de hbo-opleiding Informatica of Grafische Vormgeving.

Technologie
in beeld
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248