Hoornbeeck College
Locaties

Droom jij van een leven op de weg? Ben je stressbestendig en behulpzaam? Dan is logistiek & transport echt iets voor jou! Je begint een half jaar als Logistiek Medewerker in een distributiecentrum, magazijn of warehouse en leert alles over het laden en lossen van goederen en het logistieke proces.

Je controleert leveringen, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending.

Daarna ga je verder met de opleiding Chauffeur Wegvervoer en bestuur je een vrachtauto, oplegger met container of tankauto. Je levert goederen af en je behaalt je vrachtwagenrijbewijs en leert alles over laden en lossen.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 3%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 58%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 95%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.6 Landelijk gemiddelde: 7.3
Bekijk meer cijfers
Beeld opleiding Logistiek

Met een diploma op zak…

Als vrachtwagenchauffeur werk je bij een transportbedrijf en bestuur je een vrachtwagen, oplegger met container of tankauto. Je levert je lading compleet en onbeschadigd af op de bestemming – binnen Nederland of daarbuiten – en zorgt dat alle gegevens kloppen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 3.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Het eerste half jaar als Logistiek Medewerker (BBL).

 

Je werkt dan in een distributiecentrum, magazijn of warehouse, en zorgt voor het laden en lossen van goederen. Je controleert leveringen op aantal, kwaliteit en schade, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending. Het magazijn is jouw domein!  Je werkt samen met collega’s en onder leiding van je leidinggevende. Voor dit werk moet je verantwoordelijk, gestructureerd en nauwkeurig zijn en opdrachten volgens afspraak kunnen uitvoeren. Ook op school leer je alles over het logistieke proces, hoe je goederen bestelt, verkoopt aan interne en externe klanten en hoe je klantgericht handelt.

 

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Dan nog 1,5 jaar als Chauffeur Wegvervoer (BBL)

Als chauffeur wegvervoer bestuur je een vrachtauto, oplegger met container of een tankauto. Je levert goederen compleet en onbeschadigd af op de juiste bestemming. Ook zorg je dat alle gegevens in orde zijn. De opleiding Chauffeur Wegvervoer bereidt je voor op dit verantwoordelijke beroep. Je behaalt je vrachtwagenrijbewijs, leert over het laden en lossen en het voorbereiden en afhandelen van een rit. Ook besteed je aandacht aan de talen die je moet spreken als je binnen Europa gaat rijden.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.