Hoornbeeck College
Locaties

Als Allround montagemedewerker houttechniek ben je werkzaam bij een bedrijf dat gericht is op het industrieel produceren van houten elementen. Dat betreft voornamelijk ramen, deuren, kozijnen of houtskeletbouwelementen.

Je verricht je werkzaamheden in een productieruimte, ofwel de timmerwerkplaats of timmerfabriek. Afhankelijk van het soort werk doe je dit in teamverband of werk je alleen. Je werkt met diverse gereedschappen en met houtbewerkingsmachines.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Als Allround montagemedewerker houttechniek ben je in staat om zelfstandig houten elementen te produceren, af te monteren, en het productieproces te begeleiden. Je gaat flexibel om met veranderende omstandigheden in werkwijze of aanpak en je handelt adequaat bij onverwachte situaties en bij situaties die uitgaan van onjuiste veronderstellingen. Je bent communicatief vaardig naar uiteenlopende mensen en op verschillende werkniveaus.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. 

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of twaalf jaar onderwijs gevolgd hebben. 

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround montagemedewerker houttechniek moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.  

Met een diploma voor Montagemedewerker houttechniek (niveau 2) kan je in het tweede jaar van deze opleiding instromen.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je krijgt een introductie over houtbewerking in het algemeen, de materialen, gereedschappen en machines.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

We gaan dieper in op de productie van wanden, vloeren en daken.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

In het derde jaar werken we aan inzicht en vaardigheden voor het afmonteren van elementen en het begeleiden van het productieproces.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.