Hoornbeeck College
Locaties

Heeft een computer een storing, moet er software geïnstalleerd worden of is er een netwerkfout? Jij vindt alles met IT interessant en helpt graag anderen hierbij

Met de opleiding Medewerker ICT Support leer je eenvoudige taken uit te voeren met IT-systemen. Denk aan het aanleggen, installeren en configureren van hardware of netwerken, het oplossen van storingen en het assembleren van computers. Daarnaast doe je communicatieve vaardigheden op. Zo kun je straks IT-gebruikers uit de brand helpen of adviseren in de verkoop van apparaten. Werk waarbij je service- en oplossingsgericht moet zijn!  

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 74%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 64%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 65%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met je diploma Medewerker ICT Support kun je aan de slag op de servicedesk van een IT- of ander bedrijf of in een computerwinkelJe verricht eenvoudige handelingen aan IT-systemen en helpt gebruikers om problemen met IT-systemen op te lossen.  

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Medewerker ICT Support moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) hebben afgerond. Ervaring met ICT is niet vereist. 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas, de docenten en de school beter kennen. 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

De eerste helft van het jaar is gezamenlijk met de opleiding Expert en Allround Medewerker IT Systems and Devices. Je krijgt een goede basis aan IT-vaardigheden in het technisch beheer van eenvoudige IT-systemen en in de ondersteuning van IT-gebruikers.  

 

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Dit jaar bestaat uit een half jaar stage, waarin je ervaring opdoet in het werkveld. In dit half jaar doe je ook examen. Als dat allemaal goed verloopt, kun je in februari uitstromen 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.