Hoornbeeck College
Locaties

Allround zinkwerkers zijn gespecialiseerd in het verwerken van metalen zoals zink en koper en bedekken hiermee constructies om ze waterdicht, regendicht en windvast te maken. Uiteraard volgens architectuur en bouwregelgeving. Ze werken meestal in kleine ploegen, in de buitenlucht op daken en aan gevels en zijn werkzaam in nieuwbouw, onderhoud, renovatie en restauratie van gebouwen.

Als allround zinkwerker moet je nauwkeurig, gedisciplineerd, resultaatgericht en veiligheidsbewust zijn. Ook moet je ruimtelijk inzicht hebben, efficiënt met materialen omgaan, altijd letten op veiligheid, geen last hebben van hoogtevrees en in een team kunnen werken. Je bent immers verantwoordelijk voor de organisatie van de dagelijkse werkzaamheden van je collega’s!

Met een diploma op zak…

Je kunt er ook voor kiezen om na het behalen van je diploma door te studeren. Je kunt hierbij denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Jezelf verbreden tot dakdekker pannen/leien
  • Jezelf verbreden tot dakdekker bitumen en kunststof
  • Jezelf verbreden tot dakdekker riet
  • Jezelf verbreden tot werkvoorbereider gespecialiseerde aannemerij

Geen van de hierboven genoemde opleidingen wordt door het Hoornbeeck College aangeboden.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround dakdekker metaal moet je de opleiding Monteur metalen daken en gevels hebben afgerond. De opleiding duurt dan 1 jaar.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start direct na de zomervakantie.

In de eerste week wordt de inhoud van de opleiding duidelijk gemaakt en leer je je klasgenoten kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je een dag in de week naar de bedrijfsschool. Hier volg je afwisselend theorie- en praktijklessen.

De andere vier dagen werk je bij je leerbedrijf. Het bedrijf heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk!

Zo’n vijf tot zes keer per jaar ga je een hele week naar school voor de theorie van de opleiding.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden op de Barneveldse Techniek Opleiding. BTO Barneveld is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: het Hoornbeeck College en MBO Amersfoort.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.