Hoornbeeck College
Locaties

Nadat je je cliënten hebt geholpen met wassen, aankleden en eten, is het tijd voor een wandeling. Heerlijk hoe ze genieten van het buiten zijn! ’s Middags maak je schoon en daarna is het tijd voor een gezellig potje bingo. Die glimlach van je cliënten, daar doe je het voor. Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In je opleiding en werk houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken om anderen te helpen en te ondersteunen. Daar komen jouw gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en respectvolle houding goed bij van pas.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk 76% Landelijk gemiddelde: 61%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 6.3 Landelijk gemiddelde: 6.6
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 97% Landelijk gemiddelde: 75%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 65% Landelijk gemiddelde: 62%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als helpende zorg en welzijn kun je aan de slag met verschillende doelgroepen, zoals gehandicapten, ouderen of kinderen. Jouw werkplek wordt een ziekenhuis, een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten, revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum, of bij mensen thuis in de thuiszorg. Ook kun je aan de slag als assistent gastheer of –vrouw in een ouderencentrum of buurtcentrum.

Het grootste deel ben je bezig met ondersteunende taken zoals schoonmaken, helpen bij voeding en activiteiten doen. Daarnaast bestaat het werk uit verzorgende taken zoals wassen en aankleden.

Beeld Gezondheidszorg
Beeld Gezondheidszorg

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Je kunt deze opleiding alleen volgen als je de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening hebt gevolgd.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In dit half jaar wisselen theorie en praktijk elkaar af, van EHBO tot communicatie en hygiënisch koken.

Je leert hoe je mensen in bed moet wassen, hoe je ze ondersteunt bij het eten en ze verplaatst met een tillift. In de theoretische vakken leer je over ziektebeelden, de ontwikkeling van de mens en hoe je op een juiste manier communiceert met verschillende doelgroepen. Naast je opleiding werk je een aantal dagen per week in een leerbedrijf om het vak in de praktijk te leren. In februari rond je de opleiding af.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.