Hoornbeeck College
Locaties

Jij bent gek op computers, gaat nauwkeurig te werk en houdt ervan om mooie dingen te maken. Met de opleiding Software Developer word je in drie jaar klaargestoomd om software te ontwikkelen voor een scala aan toepassingen. 

Je leert programmeren in verschillende talen zoals PHP, JavaScript en Python. Voor je het weet maak je software voor diverse platforms: denk aan webservers, webbrowsers en apps voor de smartphone of andere apparaten. Naast programmeren houd je je bezig met ontwerptechnieken, software-ontwikkelmethodieken, werken met databases en het ontwikkelen van userinterfaces. Door alles heen loopt security als rode draad.  

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 70% Landelijk gemiddelde: 64%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.3 Landelijk gemiddelde: 7.3
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met je diploma Software Developer kun je aan de slag als programmeur, webdesigner of tester van software.  

 Als vervolgstudie kun je kiezen voor een hbo-opleiding in de ICT.  

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Software Developer moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.  

Ervaring in het ontwikkelen van software is niet vereist. Let op: deze opleiding is er niet op niveau 2 of 3. Je moet er dus zeker van zijn dat je in staat bent een niveau 4-opleiding met succes af te ronden. 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen. 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

De eerste helft van het jaar is gezamenlijk met de opleiding Expert IT Systems and Devices. Je krijgt een goede basis aan IT-vaardigheden op het gebied van webdesign, programmeren en technisch beheer van IT-systemen.  

 

De tweede helft van het jaar ga je verder de diepte in met webdesign en programmeren, zodat je klaar bent voor de stage aan het begin van het tweede jaar.  

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Dit jaar begint met een half jaar stage. Ook werk je aan software-ontwikkelprojecten die gedeeltelijk door organisaties buiten school worden aangeleverd. Centraal staat het ontwerpen, bouwen, testen en opleveren van software voor het web en andere platforms.  

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

In het derde jaar bouwen we de kennis over de volle  breedte van de opleiding  zo uit dat je klaargestoomd wordt  voor het examen. Het eerste deel van dit jaar werk je op school, het tweede deel van het jaar is de afstudeerstage. Zowel op school als tijdens de stage wordt een deel van het examen afgenomen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.