Hoornbeeck College
Locaties

Je hebt als BBL leerling-werknemer een baan in de boomkwekerij en je volgt de opleiding voor vakbekwaam medewerker boomteelt. De opleiding is praktijkgericht en afgestemd op werkzaamheden die je op het leer-werkbedrijf uitvoert. Ben je aan het snoeien, planten of rooien, dan behandelen we dit ook tijdens de lessen.

Je volgt samen met collega leerling-werknemers praktijklessen, krijgt theorielessen over het boomkwekerijvak en de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Tijdens de opleiding komen onderwerpen aan bod als: boomkwekerijsortiment, bodembeheer, plantgezondheid, vermeerderen, teelt en teelthandelingen, oogsten, verwerken van het boomkwekerijproduct, precisieboomteelt, waterbeheer, effectieve instructie, begeleiden van medewerkers, planning en organiseren. Daarnaast maak je kennis met innovaties in de boomkwekerij en hebben we aandacht voor veilig werken met machines en materialen.

Tijdens de opleiding leer je veel van het boomkwekerij-vak op je leer-werkbedrijf. Dat is een SBB erkend leerbedrijf en tijdens jouw opleiding hebben we veel contact met het bedrijf. Om ook daar jouw leren en ontwikkelen te volgen.

Let op: deze opleiding wordt aangeboden bij Tree Center Opheusden (TCO) in Opheusden.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak...

Heb je de vakbekwaam medewerker boomteelt opleiding afgerond? Dan kun je doorleren door bijvoorbeeld cursussen te volgen op vaktechnisch gebied of bedrijfsvoering. Ook kun je je richten op doorgroei in je huidige baan bij je bedrijf. Je eigen ambitie is grenzeloos!

Je kunt ook andere mogelijkheden verkennen zoals:

  • Zelfstandig ondernemer
  • Meewerkend voorman
  • Boomteeltadviseur, adviseur plantgezondheid
  • Kwaliteitscontroleur
  • Inkoper of verkoper
  • Medewerker bij toeleveringsbedrijven van bijvoorbeeld boomkwekerijmachines of -materialen.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je  mogelijk uitgenodigd voor een AMN-test.

 

Voor je de opleiding start, heb je een intakegesprek. Tijdens het gesprek maken we kennis met jou en jij maakt kennis met de opleiding Vakbekwaam medewerker teelt. Je kunt vragen stellen over de opleiding. We stellen jou ook vragen om je beter te leren kennen en om te bekijken of jouw leerwensen overeenkomen met de opleiding Vakbekwaam medewerker teelt.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en je moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Vakbekwaam medewerker teelt moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.