Hoornbeeck College
Locaties

In de techniek komen we steeds meer intelligente besturingssystemen tegen. Als technicus engineering zorg je dat de ontwikkeling van machines en apparatuur op rolletjes loopt! 

De opleiding Technicus Engineering (Werktuigbouwkunde) is breed opgezet: je doet kennis en vaardigheden op binnen het hele spectrum van de werktuigbouwkunde. Denk aan constructieleer, verspanende techniek, mechatronica en robotica. 

Hiernaast besteed je veel aandacht aan communiceren, overleg voeren, projectmatig werken en samenwerken in een projectgroep. Je maakt een product en overlegt met klanten en leveranciers. Zijn er problemen? Die los jij op. Verantwoordelijk werk waarbij je technisch en ruimtelijk inzicht nodig hebt én logisch moet kunnen nadenken. 

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.9 Landelijk gemiddelde: 7.3
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 82% Landelijk gemiddelde: 77%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 100% Landelijk gemiddelde: 93%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als technicus engineering (werktuigbouwkunde) ga je werken in een bedrijf in de constructietechniek, verspanende techniek of mechatronische techniek. Engineering gaat over de ontwikkeling van technische machines en apparatuur – jij kunt machines en installaties construeren, tekenen, in bedrijf stellen en onderhouden. Je bent breed inzetbaar: je werkt als gespecialiseerde technicus, maar kunt ook een commerciële, werkvoorbereidende of leidinggevende functie hebben. 

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Technicus Engineering (Werktuigbouwkundemoet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond. 

Heb je een havodiploma? Dan kun je in het tweede jaar instromen.  

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen. 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Het eerste jaar is een breed basisjaar, waarin je kennismaakt met de verschillende richtingen binnen de werktuigbouwkunde. In de derde of vierde periode loop je een stage van tien weken.  

 

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In de eerste of tweede periode van dit jaar loop je een stage van tien weken.  

 

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Je begint het jaar met een stage van twintig weken. In de derde en vierde periode bereid je jezelf voor op het examenjaar: je realiseert een projectopdracht in goed overleg met een klant. Van idee tot ontwerp, van tekening tot realisatie! 

 

Icoon jaar 4

Het 4e jaar

In het laatste jaar doe je op school een proeve van bekwaamheid. Je sluit de opleiding af met een stage van twintig weken. Ook bij het stagebedrijf doe je een deel van het examen.  

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.