Hoornbeeck College
Locaties

Heb jij hart voor de medemens en werk je zorgvuldig? In de opleiding Doktersassistent leer je hoe je een huisarts of medisch specialist assisteert bij behandeling van patiënten, onderzoek en administratie.

Als doktersassistent heb je veel contact met patiënten, zowel telefonisch als face-to-face: jij ontvangt ze en stelt ze gerust, verduidelijkt hun hulpvraag en schat de urgentie in. Ook voer je zelfstandig medisch-technische verrichtingen uit. Verantwoordelijk werk waarbij je tegen een beetje bloed moet kunnen! 

Tijdens de opleiding leer je over ziektebeelden en denk je na over ethische dilemma’s. Belangrijke vakken zijn anatomie, pathologie, medicijnleer, omgangskunde, praktijkvoering en doktersassistent vaardigheden.  

  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 92%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 80%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.4
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als doktersassistent kun je in allerlei zorginstellingen aan de slag. Denk aan een huisartsenpraktijk, de polikliniek of specialistische afdeling van een ziekenhuis, een gezondheidscentrum, bloedtransfusiedienst, laboratorium of instelling in de jeugd- of sociale gezondheidszorg. Je assisteert een huisarts of medisch specialist bij de behandeling van patiënten, onderzoek en administratie. In opdracht van een arts en onder voorwaarden mag je zelfstandig medisch-technische handelingen uitvoeren. Hiervoor heeft de doktersassistent vaak een eigen spreekuur en voert hij of zij routineonderzoeken uit.  

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Praktijkondersteuner Huisarts of Triagist.   

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Let op: voor deze opleiding geldt een numerus fixus voor alle locaties.

Per cursusjaar worden er in

  • Kampen maximaal 25
  • en in Rotterdam maximaal 20

studenten toegelaten tot de opleiding in verband met de beschikbare stageplaatsen. Toewijzing tot de opleiding gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding tot het genoemde aantal bereikt is, waarbij interne doorstroom voorrang krijgt. Is het maximum bereikt en zit je daar niet tussen? Dan komt je op een wachtlijst op basis van volgorde van binnenkomst. Zodra er een plaats vrijkomt door afmelding of uitschrijving wordt die toegewezen aan de eerstvolgende op de wachtlijst.

Voor de opleiding Doktersassistent moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo-opleiding niveau 3 of havo 3 hebben afgerond 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een introductie waarbij je kennismaakt met de school en je klasgenoten.  

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

De eerste twee periodes ga je naar school. De derde periode ga je drie dagen per week op stage en in periode 4 ben je weer op school. Je krijgt vaardigheidsonderwijs, leert meer over praktijkvoering en gaat aan de slag met omgangskunde.  

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In het tweede jaar verdiep je je meer in de triage van de patiënt. Ook worden de vaardigheden complexer. Je gaat dit jaar twintig weken op stage. In dit jaar ga je ook met projecten aan de slag.  

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Het derde jaar sluit je af met twintig weken stage. De eerste twintig weken rond je het theoretische deel van je opleiding af. Je leert de fijne kneepjes van het triageren en het samenwerken met andere disciplines.  

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.