Hoornbeeck College
Locaties

Verwarmingen, airco’s, leidingen: jij vindt technische systemen razend interessant. De opleiding Eerste Monteur Utiliteit bereidt je voor op het werk met complexe technische installaties in gebouwen. Je leert de techniek van allerlei werktuigkundige installaties, analyseert storingen en weet hoe je daarop moet handelen. Ook leer je te lassen, zagen, demonteren, reinigen en vervangen. Je leest tekeningen en weet hoe je de juiste materialen en gereedschappen gebruikt. Als monteur utiliteit kom je op veel verschillende plekken, van bejaardentehuizen tot villa’s en kastelen. Je werkt zelfstandig aan opdrachten, maar begeleidt ook collega-monteurs. Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel, praktisch denkvermogen en oog voor kwaliteit zit je hier op je plek!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 77%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 98%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 26%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.2
Bekijk meer cijfers
Beeld Metaal BTO

Met een diploma op zak…

De eerste monteur installatietechniek utiliteit is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van werktuigkundige installaties. Je werkt vooral in kantoren, ziekenhuizen en scholen, maar kunt ook terechtkomen in bijvoorbeeld kastelen, bejaardentehuizen en gevangenissen. Jij regelt dat de sanitaire systemen en installaties op het gebied van gas, water, verwarming, ventilatie, brandbestrijding en meet- en regeltechniek goed geplaatst zijn.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 4.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Eerste Monteur Utiliteit moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.