Hoornbeeck College
Locaties

Elektronische apparaten maken ons leven een stuk gemakkelijker: denk aan robots, 3D-printers en drones. Als monteur mechatronica bouw je dit soort machines waarbij een computer de bewegende delen bestuurt. Met jouw technische inzicht en oog voor kwaliteit zorg je dat alles goed werkt. Op de opleiding Monteur Mechatronica leer je over hydrauliek, pneumatiek, PLC-techniek en ICT. Ook leer je te lassen, buigen, walsen, pijpbewerken, draaien en frezen. Soms werk je in een clean room, een afgesloten ruimte die stofvrij wordt gehouden – sommige onderdelen mogen namelijk absoluut niet vies of stoffig worden. Samen met je collega’s maak jij van alle onderdelen een goedwerkende mechatronische machine.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.7
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 78%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 98%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 58%
Bekijk meer cijfers
Beeld

Met een diploma op zak…

Als monteur mechatronica maak je machines waarbij de bewegende delen door een computer bestuurd worden. Je kunt aan de slag bij verschillende bedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Machinebouwer Mechatronica of Monteur Tester Mechatronica.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Monteur Mechatronica moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding op niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.