Hoornbeeck College
Locaties

Jij helpt graag mensen op kantoor. Als medewerker Business Support ben jij de steunpilaar van een bedrijf of een afdeling.

Je helpt je klanten en je collega’s bij allerlei organisatorische en financiële taken. Soms ben je ook de gastheer of –vrouw van het bedrijf: je ontvangt klanten en verwijst hen door naar de juiste persoon. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je een goede assistent wordt die optimaal ontzorgt! Met jouw hoge gevoel van verantwoordelijkheid en toewijding is deze opleiding je op het lijf geschreven.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Als medewerker Business Support ben jij de steunpilaar van een bedrijf of een afdeling. Je helpt je klanten en je collega’s bij allerlei organisatorische en financiële taken. Denk aan kleine bijeenkomsten organiseren, vergaderingen voorbereiden, agenda’s bijhouden, afspraken maken, rapporten verwerken, administratie bijhouden en klanten ontvangen. Geen dag is hetzelfde!

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Business Services niveau 4 met de uitstroomprofielen Officemanagement, Finance & Control, Marketing & Communicatie of Juridisch & HR.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor deze opleiding moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar leer je de basis van het werk als medewerker Business Support. Je leert bezoek ontvangen, eenvoudige rapporten maken, gegevens verwerken en communicatie verzorgen, zoals het opstellen van zakelijke e-mails, brieven en andere (digitale) documenten.

Daarnaast leer je diverse algemene werkzaamheden uit te voeren, zodat je als een duizendpoot aan de slag kunt. Ook volg je de basisvakken Engels, Nederlands, Duits en godsdienst. Je gaat tien weken op een oriënterende stage: een eerste kennismaking met het beroep!

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In jaar 2 leer je hoe je kunt ondersteunen bij het leveren van managementinformatie en hoe je financiële gegevens kunt begrijpen, verwerken en archiveren. Je weet hoe je goed kunt plannen en voorraadbeheer kunt organiseren. Ook leer je eenvoudige marketing- en communicatiewerkzaamheden uit te voeren en kleine bijeenkomsten te organiseren.

Je loopt tien weken stage, waarin je veel meewerkt in de praktijk. Aan het einde van de opleiding ga je opnieuw stagelopen. Je doet dan ook een praktijkexamen waarmee je de opleiding afrondt.