Hoornbeeck College
Locaties

Je hebt als leerling-werknemer een baan in de boomkwekerij en je volgt de opleiding voor medewerker boomteelt.

De opleiding is praktijkgericht en afgestemd op werkzaamheden die je op het leer-werkbedrijf uitvoert. Ben je aan het snoeien, planten of rooien dan behandelen we dit ook tijdens de lessen. Je volgt samen met collega leerling-werknemers praktijklessen, krijgt theorielessen over het boomkwekerijvak en de vakken Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Tijdens de opleiding komen de volgende vaktechnische onderwerpen aan bod: boomkwekerijsortiment, bodembeheer, plantgezondheid, vermeerderen, teelt en teelthandelingen, oogsten, verwerken  van het boomkwekerijproduct.

Daarnaast maak je kennis met innovaties in de boomkwekerij en leer je veilig werken met machines en materialen.
Tijdens de opleiding leer je veel van het boomkwekerij vak op je leer-werkbedrijf. Het bedrijf waar je werkt en leert is een SBB erkend bedrijf. Tijdens jouw opleiding houden we veel contact met het bedrijf om ook daar jouw leren en ontwikkelen te volgen.

Let op: deze opleiding wordt aangeboden bij Tree Center Opheusden (TCO) in Opheusden.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Na jouw opleiding

Heb je de medewerker boomteelt afgerond? Dan kun je doorleren op BBL niveau 3. Ook kun je je richten op het doorgroeien in je huidige baan bij je bedrijf. Je eigen ambitie is grenzeloos!

Je kunt ook andere mogelijkheden verkennen, vakbekwaam medewerker in een boomkwekerij beroep als:

  • Logistiek medewerker
  • Kwaliteitscontroleur
  • Inkoper of verkoper
  • Medewerker bij toeleveringsbedrijven van bijvoorbeeld boomkwekerijmachines of -materialen.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Na aanmelding en toelating word je mogelijk uitgenodigd voor een AMN-talentscan. Voor je de opleiding start, heb je een intakegesprek. Tijdens het gesprek maken we kennis met jou en jij maakt kennis met de opleiding Medewerker teelt. Je kunt vragen stellen over de opleiding. We stellen jou ook vragen om je beter te leren kennen en om te bekijken of jouw leerwensen overeenkomen met de opleiding Medewerker teelt.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en je moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Medewerker teelt moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding op niveau 1 hebben afgerond.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.