Hoornbeeck College
Locaties

Gebouwen, bruggen, machines, installaties, gereedschap: overal om je heen zie je constructies en apparaten gemaakt van staal en andere metalen. Dit wordt allemaal gemaakt op basis van een technische tekening. In de opleiding Tekenaar werktuigbouw leer je hoe die tekeningen maakt!  

Als tekenaar moet je weten hoe iets in elkaar zit: je moet kennis hebben van materialen, constructies, schakelingen en installaties. De basis van de opleiding is daarom hetzelfde als die van constructiewerker. Vervolgens leer je hoe je een tekening maakt met behulp van een CAD-tekenpakket. Je verzamelt de juiste informatie en voert deze in. Hiervoor werk je samen met de werkvoorbereider, projectleider en de montage. Jouw technische en ruimtelijke inzicht, praktische instelling en oog voor detail helpen jou om straks goede tekeningen te maken. 

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Als tekenaar ontwerp jij constructies, apparaten en machines die gebruikt worden in de werktuigbouw. Je kunt aan de slag bij een staalbedrijf, bij een machinebouwer of in de scheepsbouw. Kortom: je kunt er alle kanten mee op in de werktuigbouw.  

Als vervolgstudie kun je kiezen voor een BBL-opleiding Tekenaar/Constructeur op niveau 4 of een andere techniekopleiding op niveau 3.  

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. 

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of twaalf jaar onderwijs gevolgd hebben. 

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Tekenaar werktuigbouw moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond. 

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Je volgt de opleiding één dag per week op school, vier dagen in de week ben jij werkzaam binnen een bedrijf als tekenaar. Zo combineer je praktijk en theorie met elkaar. Handig toch? Precies wat je wil! 

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.