Hoornbeeck College
Locaties

Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt graag kinderen begeleiden en ondersteunen, en dan met name degenen die wat extra’s nodig hebben. Je vindt het een uitdaging om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor. Op de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker leer je de basisvaardigheden van het beroep. Samen met collega’s en ouders werk je aan een veilig klimaat voor de kinderen die je onder je hoede hebt. Een veelzijdige opleiding waarbij je verantwoordelijk en evenwichtig moet zijn en initiatief durft te nemen.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 78%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 94%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker kom je terecht in een kindercentrum waar diverse vormen van opvang en scholing en voor- en vroegschoolse educatie wordt aangeboden.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work. Je kunt ook cursussen volgen op het gebied van leidinggeven, zodat je binnen je functie coördinerende taken hebt en invloed uitoefent op het beleid van de instelling.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.