Hoornbeeck College
Locaties

Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance of detentietoezichthouding is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. In de taken die je krijgt aangeleerd ligt de nadruk op de vorming, weerbaarheid en het ontwikkelen van beveiligingsvaardigheden. Met deze aangeleerde technieken word je opgeleid tot proactieve beveiliger. Zie je jezelf al in dat uniform?

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.3
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 84%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: -
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 67%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Jij komt terecht als beveiliger in het publieke veiligheidsdomein. Denk aan (winkel)surveillance, detentietoezichthouding, objectbeveiliging van gebouwen. Ook kun je kiezen voor een voor een vervolgstap zoals een baan bij de politie, Koninklijke marechaussee, justitie of defensie opleidingen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de opleiding Beveiliger op niveau 3. Met een diploma kun je iedere mbo-opleiding niveau 3 starten.

“Ik loop stage op het hoofdbureau van de politie in Rotterdam. Op de afdeling waar ik werk komen arrestanten binnen die net daarvoor zijn aangehouden. Deze mensen zitten vaak maximaal in hun emotie. Ik kan redelijk goed mijn ‘mannetje’ staan."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & toelatingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Let op: voor deze opleiding geldt een numerus fixus voor bijna alle locaties.

Per cursusjaar worden er in

 • Amersfoort maximaal 45,
 • Gouda maximaal 45,
 • en in Rotterdam maximaal 65

studenten toegelaten tot de opleiding in verband met de beschikbare stageplaatsen.  In Kampen is er geen numerus fixus. Toewijzing tot de opleiding gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding tot het genoemde aantal bereikt is. Is het maximum bereikt en zit je daar niet tussen? Dan komt je op een wachtlijst op basis van volgorde van binnenkomst. Zodra er een plaats vrijkomt door afmelding of uitschrijving wordt die toegewezen aan de eerstvolgende op de wachtlijst.

Voor de opleiding Beveiliger moet je het vmbo of een mbo-opleiding niveau 1 afgerond hebben.

Bij de intake hoort een intensief dagprogramma vol sport, rollenspellen en samenwerkingsopdrachten. Hieruit zal blijken of je de opleiding mag starten. De uitslag hoor je tijdens het intakegesprek.

Icoon start

Start van je opleiding

Het jaar gaat van start met een introductiebivak vol samenwerkingsopdrachten. Bekijk de video voor een indruk!

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert de basisvaardigheden van het veiligheidsdomein. En omdat je beveiliging vooral leert in de praktijk, ga je veel het werkveld in.

Zo bezoek je met de klas een penitentiaire inrichting, oftewel een gevangenis. Naast de vakken die je volgt, oefen je veel in structuur, samenwerking en assertiviteit. Ook ga je stage lopen. Dit kan op het Hoornbeeck Beveiligen en Bewaken in Rotterdam, waar je de school beveiligt in de wijk en daarvoor samenwerkt met handhaving, politie, het Leger des Heils en andere scholen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.