Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Wist je dat groen gezond en gelukkig maakt? Hoe meer groen en infrastructuur een plek heeft, hoe aantrekkelijker het is om er te wonen. En dat is jouw taak als allround vakman Grond-, Weg- en Waterbouw!

Je werkt mee aan de aanleg en het onderhoud van groen- en grondprojecten en infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van beplanting, maaien, snoeien, straatwerk, riolering, beschoeiingen plaatsen en nog veel meer.

Deze opleiding betreft een bedrijfsschool i.s.m. Van Huizen Groenvoorzieningen & Koelewijn Bestratingen en is toegespitst op werken in het groen, grond- en straatwerk. Een prachtig vak dat we jou willen leren!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Als Allround Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw houd je van aanpakken en van buitenwerken. Je gaat werken in het groen, aan bestratingen, bermen, oevers, parken, sportvelden etc.

Je gaat vaak samen met een aantal collega’s op pad. Je werkzaamheden voer je uit met zowel klein als groot materieel. Denk aan motorkettingzagen, bosmaaiers, bladblazers, rupskranen, trekkers, shovels en laserapparatuur.

Waar andere opleidingen drie jaar duren, neemt deze bedrijfsopleiding twee jaar in beslag. Hierdoor kun je na het behalen van je mbo-diploma sneller fulltime aan de slag als voorman of in een andere functie. In deze sector is er voortdurend vraag naar vakmannen zoals jij!

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. 

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of twaalf jaar onderwijs gevolgd hebben. 

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.  

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je gaat vier dagen per week aan het werk bij Van Huizen of Koelewijn. Daarnaast krijg je één dag per week les op de geheel vernieuwde locatie van Van Huizen. Hier komt een docent van het Hoornbeeck naartoe. 

Tijdens de studie wordt er niet alleen gefocust op vakken in relatie tot het buitenwerk, maar wordt er verder gekeken dan dat. Je kunt bijvoorbeeld ook je trekkerrijbewijs en VCA-certificaat halen!

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.