Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

De havens, het wegennetwerk en de waterwegen zijn van grote betekenis voor onze samenleving: zonder grond-, weg- en waterbouwers zou meer dan de helft van Nederland onder water staan.

In de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra (Grond-, Weg- en Waterbouw) leer je over alle aspecten van het infrabedrijf. Over bovengrondse infra zoals wegen, bruggen, sluizen en dijken, maar ook over ondergrondse infra zoals riolering, drainage, kabels en leidingen. Je krijgt les, gaat op excursie, werkt aan projecten – ook in samenwerking met infrabedrijven – en loopt stage. Jij houdt van aanpakken en bent niet bang voor een beetje water, zand, klei en beton 

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 86% Landelijk gemiddelde: 71%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.8 Landelijk gemiddelde: 7.3
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 95%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met je diploma Middenkaderfunctionaris Infra kun je aan de slag als werkvoorbereider, assistent-uitvoerder, ontwerper, calculator en dergelijke in de infra. Gezien de klimaatproblematiek en de stijgende behoefte aan mobiliteit is de verwachting dat de vraag naar gekwalificeerd infrapersoneel de komende jaren erg hoog zal zijn.  

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Civiele Techniek. 

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond. Kennis van of ervaring in de infra is niet vereist.  

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen. 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar begin je met het ontwerpen van een vakantiepark: de bouwkundestudenten ontwerpen de huisjes, de infrastudenten de wegen, bruggen, sloten, vijvers en dergelijke.  

 

 

Je leert over grondsoorten, grondwerk, wegen en bruggen. Verder is er aandacht voor veiligheid op de bouwplaats. Het hele jaar loop je twee dagen per week stage bij een infrabedrijf. 

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je houdt je bezig met drainage, bemaling, grondsanering, verkeerstechniek, kabels, leidingen en riolering.  

 

 

Je ontwerpt steeds grotere infrastructurele constructies en leert het nodige over de kosten, planning en logistiek van een infraproject en de juridische aspecten die hierbij komen kijken. 

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

In de eerste helft van het derde jaar bouwen we de kennis over de volle breedte van de opleiding zo uit dat je klaargestoomd wordt voor het examen in deze periode 

 

 

Als je wil doorstuderen op het hbo kun je kiezen voor een  voorbereidingsprogramma, waarin vooral je wiskundekennis wordt bijgespijkerd.De tweede helft van het jaar bestaat volledig uit stage.   

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.