Hoornbeeck College
Locaties

Logo 

Het logo van Hoornbeeck is veranderd. Dat we een school zijn, zeggen we niet meer door het woordje ‘college’. Wel door de nieuwe pay-off (slogan): Leren voor het leven. Valt het verschil je op?

Weten hoe onze studenten betrokken zijn geweest?

Studenten uit de studentenraad hebben de pay-off opgehaald op onze locaties. Hoe? Bekijk onderstaande video!

Hoornbeeck Goud

Het Hoornbeeck levert goud. Dat staat voor kwaliteit. Het is onze opdracht om de dingen goed te doen. Daarom naast het groen, een extra kleur: Hoornbeeck Goud!

Het Hoornbeeck College is een school

Als student zit je op het Hoornbeeck om te leren. Dat is je dagelijkse bezigheid. Daarin laten we zien dat we school zijn. Natuurlijk zijn we ook een community (gemeenschap). Er is aandacht voor elkaar. Je doet er veel nieuwe contacten op. Misschien wel voor de rest van je leven. Er is een onderlinge band. Je maakt met elkaar mooie en minder mooie dingen mee. Je doet allerlei ervaringen op. Maar het gaat om leren.

Je leert voor het leven

  • Voor het arbeidzame leven. Kennis en vaardigheden die je opdoet neem je mee. Voor de rest van je leven.
  • Voor je persoonlijke leven. Je leert op het Hoornbeeck niet alleen een vak. Je wordt ook gevormd tot burger. Tot een persoonlijkheid. Tot een mens met een eigen identiteit.

Je leert je leven lang

Als je school verlaat en gaat werken, blijf je leren. Misschien een vervolgopleiding (in deeltijd)? ’t Hoornbeeck biedt tegenwoordig ook Ad-trajecten aan. Misschien verder in een BBL-traject voor volwassenen? Misschien kom je terug voor een korte cursus of training via Hoornbeeck Connect. Of misschien kom je weer op HC om jongere studenten iets te leren. Welkom!

Leren voor het Leven

We schrijven het woordje leven met een kleine letter. Maar je kunt het natuurlijk ook met een hoofdletter schrijven. Waarom we dat niet doen? Omdat we het Leven met een hoofdletter niet krijgen door hard te leren. Of door naar het Hoornbeeck College te gaan. Dat Leven moet ons gegeven worden. Alleen God kan ons dat geven door Christus. Maar daarom willen we wel leren op het Hoornbeeck. Over de Bijbel, over God en over Christus. In de hoop en de verwachting dat God dat onderwijs wil zegenen. Zodat het geleerde niet alleen blijft hangen in het hoofd, maar doordringt tot het hart. Als dat gebeurt, leer je werkelijk voor het Leven met een hoofdletter!

Hoe we tot deze wijziging zijn gekomen?

Natuurlijk hebben we dit niet zomaar gedaan. Een communicatiebureau heeft onderzoek gedaan naar de kernwaarden van het Hoornbeeck College.

Er hebben interviews plaatsgevonden met studenten, docenten, en andere personeelsleden. Uit al die interviews zijn kernwaarden gekomen. Dat zijn waarden die het DNA van de organisatie vormen. Woorden die het DNA van het Hoornbeeck College vormen zijn: Verantwoordelijkheid (we doen niet zomaar wat), Aandacht (we zien elkaar), Kwaliteit (wat we doen, doen we goed) en Toewijding (we hebben passie voor wat we doen).

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek is o.a. de pay-off (slogan) geschreven, en is de kleur Hoornbeeck Goud toegevoegd. Deze kernwaarden komen ergens vandaan. Ze laten zien wie je bent. Als het goed is laten deze kernwaarden zien dat een Hoornbeeck’er leeft met- en volgens de Bijbel.

Benieuwd hoe je deze stijl in het vervolg terugziet?

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van onze geüpdatete huisstijl. Wat vind je ervan?