Hoornbeeck College
Locaties

Jij bent helemaal in je element als je anderen kunt helpen en ondersteunen. Of het nu maaltijden uitserveren, een vergaderzaal klaarzetten of post sorteren is, jij doet het met zorg en aandacht. Als medewerker facilitaire dienstverlening zijn gastvrijheid en communicatie belangrijk: je bent het visitekaartje van het bedrijf of de instelling. Hoe voer je een goed gesprek met een klant? Maar ook: hoe ziet een gebouw er representatief uit? Je wordt breed opgeleid: denk aan schoonmaak en catering, het klaarzetten van vergader- of verkoopruimtes, klein onderhoud en administratieve taken. Ook leer je hoe logistieke processen op elkaar worden afgestemd en wat veilig werken inhoudt.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 93%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 100% Landelijk gemiddelde: 85%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 41% Landelijk gemiddelde: 17%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.2
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als medewerker facilitaire dienstverlening kom je terecht in een hotel, bedrijfskantine, restaurant, school, verzorgings- of verpleegtehuis. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf of instelling, dus je zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen. Je ondersteunt collega’s door schoon te maken, koffie en thee te verzorgen en, als het nodig is, te koken. Taken verschillen per bedrijf: op sommige werkplekken zal je ook telefoontjes aannemen, vergaderzalen klaarzetten, kleine onderhoudsklussen doen, in het bedrijfsrestaurant werken of zorgen voor de catering.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een mbo-opleiding niveau 3 zoals Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg of Verzorgende. Ook kun je doorstromen naar de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

Beeld Facilitair
Beeld Facilitair
"Gastvrij maakt blij."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

Hygiënisch koken, EHBO, de wijk in voor hand- en spandiensten: praktijk en theorie wisselen elkaar af.
Tijdens de opleiding leer je wie je zelf bent en hoe je samenwerkt met anderen. Op bijna alle locaties ga je één dag per week werken in de wijk, waarbij je hand- en spandiensten verricht. Denk aan boodschappen doen, de hond uitlaten, keukenkastjes schoonmaken of gezellig een spelletje doen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.