Hoornbeeck College
Locaties

Jij houdt van de diversiteit van de samenleving en bent een echte verbinder! Als sociaal werker ondersteun jij mensen bij het functioneren in de samenleving en in hun eigen leefomgeving. Je staat midden in de maatschappij en bent de ogen en oren van de buurt. Tijdens de opleiding Sociaal Werker leer je hoe je werkt met groepen en individuen, hoe je ze ondersteunt bij financiële zaken, psychische en lichamelijke klachten en bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk of een opleiding. Je organiseert activiteiten en bouwt sociale relaties en netwerken op. Belangrijk voor dit werk is dat sociaal, verantwoordelijk en empathisch bent – en een groot hart voor anderen hebt!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.8 Landelijk gemiddelde: 6.9
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 62%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als sociaal werker werk je in een team van hulpverleners in een instelling waar mensen geholpen worden die het moeilijk hebben in de maatschappij. Denk aan jeugdzorg, welzijnswerk of de gemeente. Een afwisselende baan waarbij je van alle markten thuis moet zijn. Je hebt gevoel voor mensen en groepen, maar ook wijken die ondersteuning nodig hebben.

 Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work of de pabo.

Beeld Welzijn
Beeld Algemeen

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je kunt deze opleiding starten met een havodiploma of na minimaal 1 jaar hbo. Een vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 3 of niveau 4 volstaat ook. Als je gezakt bent voor de havo, kunnen we in overleg kijken of deze sprintopleiding iets voor jou is.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas, de school en de werkvelden beter kennen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je stroomt in in het tweede leerjaar van de reguliere opleiding. Je volgt vakken als ontwikkelingspsychologie, anatomie, methodisch werken en communicatie.

Ook maak je kennis met agogiek, groepsdynamica en begeleiden en  creatieve vakken. Je verdiept je in specifieke begeleidingsmethoden en het schrijven van ondersteuningsplannen. Na twintig weken start je met een stage waarin je een aantal praktijkexamens uitvoert.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

We gaan nog verder in op de manieren waarop je mensen begeleidt, hoe je hen motiveert en oplossingsgerichte gesprekken en specifieke methodieken inzet.

Je leert hoe je netwerken van mensen analyseert en in kaart brengt, hoe je netwerken opbouwt en onderhoudt. Ook verdiep je je in kwaliteitszorg en professionalisering. In dit jaar kun je keuzedelen volgen die jouw horizon verbreden en verdiepen. Je sluit je opleiding af met een stage van twintig weken waarin je de laatste praktijkexamens aflegt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.