Hoornbeeck College
Locaties

Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt graag kinderen begeleiden en ondersteunen, en dan met name degenen die wat extra’s nodig hebben.

Je vindt het een uitdaging om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor. Op de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker leer je de basisvaardigheden van het beroep. Samen met collega’s en ouders werk je aan een veilig klimaat voor de kinderen die je onder je hoede hebt.

Een veelzijdige opleiding waarbij je verantwoordelijk en evenwichtig moet zijn en initiatief durft te nemen. Ouders kunnen de zorg voor hun kind met een gerust hart aan jou overlaten!

  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.5 Landelijk gemiddelde: 7.1
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 76%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 82% Landelijk gemiddelde: 85%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun je gaan werken in een kinderopvang of kindercentrum waar diverse vormen van opvang en (voor- en vroegschoolse) educatie worden aangeboden. Daar verricht je coördinerende werkzaamheden en draag je bij aan de opvang van kinderen met specifieke begeleidingsbehoeften, zoals een taal- of ontwikkelingsachterstand. Ook kun je gaan werken in een schippersinternaat of een instelling voor jeugdzorg.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work, pedagogiek of de pabo.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met alle facetten van de welzijnsopleidingen en leer je over de ontwikkeling van baby’s tot volwassenen.

Je leert hoe je gesprekken voert, relaties opbouwt en onderhoudt en activiteiten opzet en uitvoert. Ook leer je over diverse beperkingen. Je bent praktisch bezig op school en in de wijk. Tijdens een stage van tien weken ontdek je of dit beroep bij je past. In dit jaar word je voorbereid op de eerste praktijkexamens in de stage.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je begint met een half jaar stage in een instelling voor (gespecialiseerd) pedagogisch werk, waar je aan de slag gaat met opvang en begeleiding van kinderen.

Het tweede half jaar ga je naar school, waar je vakken krijgt als pedagogiek en zorgkunde en leert over het aanbieden van activiteiten aan kinderen. Ook werk je veel samen met medestudenten: een goede voorbereiding op het werk als pedagogisch werker.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van kinderen met specifieke begeleidingsbehoeften? Daar houd je je het eerste half jaar mee bezig.

Het gespecialiseerde karakter van een niveau 4-opleiding komt aan bod bij pedagogiek, projecten over VVE en het opstellen van een handelingsplan. Ook krijg je de mogelijkheid om een certificaat in kinder-EHBO te halen. Je volgt keuzedelen om je kennis te verdiepen of verbreden. Vanaf februari start de eindstage.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.