Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Zinkwerkers zijn gespecialiseerd in het verwerken van metalen zoals zink en koper en bedekken hiermee constructies om ze waterdicht, regendicht en windvast te maken. Uiteraard volgens architectuur en bouwregelgeving. Ze werken voornamelijk in de buitenlucht op daken en aan gevels en zijn werkzaam in nieuwbouw, onderhoud, renovatie en restauratie van gebouwen.

Als zinkwerker werk je meestal in kleine ploegen en moet je nauwkeurig, gedisciplineerd, resultaatgericht en veiligheidsbewust zijn. Ook moet je ruimtelijk inzicht hebben, efficiënt met materialen omgaan, in een team kunnen werken, altijd letten op veiligheid en geen last hebben van hoogtevrees.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Je kunt er ook voor kiezen om na het behalen van je diploma door te studeren. Je kunt hierbij denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Jezelf verdiepen tot Allround dakdekker metaal
  • Jezelf verbreden tot eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties,
  • Jezelf verbreden tot eerste monteur woning

De hierboven genoemde opleidingen worden door het Hoornbeeck College aangeboden.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Monteur metalen daken en gevels moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding op niveau 1 hebben afgerond. De opleiding duurt dan 2 jaar.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start direct na de zomervakantie.

In de eerste week wordt de inhoud van de opleiding duidelijk gemaakt en leer je je klasgenoten kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Naast de 4 dagen per week dat je bij een erkend leerbedrijf werkt, ga je één dag in de week én circa 5 tot 6 keer per jaar een hele week naar school voor de theorie van de opleiding.

Het leerbedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.