Hoornbeeck College
Locaties

Stoplichten, autoalarmen, telefoons, beveiliging van winkels: elektrotechnische installaties zijn overal om ons heen. Op de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties zorg je ervoor dat dit soort installaties goed blijven werken.

Hiervoor moet je nauwkeurig zijn, met je handen willen werken en oog voor kwaliteit hebben: je wil niet dat er ongelukken gebeuren. Je leert veilig werken en meten in de elektrotechniek, het installeren van buis- en kabelinstallaties, monteren, bedraden en het installeren van schakel- en verdeelinrichtingen. Als monteur werk je nooit op één plek: je komt op scholen, in hotels of bijvoorbeeld op boorplatforms. Laat die installaties maar aan jou over!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 93%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 82% Landelijk gemiddelde: 57%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.1 Landelijk gemiddelde: 7
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 88% Landelijk gemiddelde: 69%
Bekijk meer cijfers
beeld bto

Met een diploma op zak…

Als elektromonteur zorg je ervoor dat elektrotechnische installaties goed blijven werken. Je werkplek verschilt continu: je komt op scholen, in hotels en op bijvoorbeeld boorplatforms. Soms werk je alleen, soms met een collega. Je bent het visitekaartje van het bedrijf: als je zorgt dat de techniek het goed blijft doen, zien klanten je graag komen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor deze opleiding op niveau 3.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding op niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.