Hoornbeeck College
Locaties

Hoe maak je een website zo aantrekkelijk mogelijk voor een klant, zodat het bedrijf zijn commerciële doelen haalt? Daar ben je mee bezig als E-commerce specialist. Jij hebt oog voor digitale ontwikkelingen en bent ondernemend, communicatief en analytisch. De online wereld ligt aan je voeten!

Als E-commerce specialist ruik je kansen en zet je in op het ontwikkelen van online content (grafisch ontwerp). Je evalueert data en doet verbetervoorstellen voor de digitale klantreis.

In de opleiding E-commerce specialist leer je hoe je (nieuwe) klanten naar de website kunt trekken en hoe je online gedrag analyseert. Je leert werken met online marketingtools als Google Analytics en Google Ads. Je krijgt les van inspirerende docenten die snappen wat er nodig is in het digitale werkveld.

  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 96% Landelijk gemiddelde: 81%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 84% Landelijk gemiddelde: 67%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 6.9
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak...

Als E-commerce specialist werk je meestal in een kantooromgeving van een hybride handelsonderneming (mkb), bijvoorbeeld op een afdeling marketing en/of communicatie of een afdeling verkoop. Deze commerciële functie komt voor in allerlei sectoren, branches en ondernemingen. Denk aan de retail, de groothandel, een bouwonderneming, een keukenspeciaalzaak of een onderneming die roerende goederen verhuurt.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding E-commerce specialist moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Dit jaar leer je alles over de customer journey en hoe je succesvolle marketing- en communicatieactiviteiten uitvoert.

In het eerste jaar volg je daarom vakken als E-commerce, Marketing & Communicatie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Sales, Zakelijke communicatie Engels & Nederlands en Skills-vaardigheden. Ook doe je veel praktijkervaring op door inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In het tweede jaar ga je online kanalen testen en monitoren. Je verzamelt commerciële data en kunt uitleggen wat ze betekenen.

Om meer klanten naar een website te lokken, leer je om online content te ontwikkelen, te plaatsen en te beheren. Je geeft inhoudelijk advies over hoe online kanalen verbeterd kunnen worden.

Je gaat drie periodes naar school en loopt één periode een ontwikkelingsgerichte stage. Ook op school doe je veel praktijkervaring op door inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Je leert dit jaar om data te evalueren en verbetervoorstellen te doen voor de digitale customer journey.

Ook voer je digitale operationele activiteiten uit. Tijdens de twee stageperiodes doe je examen in de praktijk en op school.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.