Hoornbeeck College
Locaties

Heb jij oog voor digitale ontwikkelingen, ben je ondernemend, communicatief en analytisch? Als E-commerce specialist ligt de onlinewereld aan je voeten. Je ruikt kansen en zet in op het ontwikkelen van online content (grafisch ontwerp). Je evalueert data en doet verbetervoorstellen voor de digitale klantreis.

Tijdens de opleiding E-commerce specialist leer je hoe je (nieuwe) klanten naar de website kunt trekken en hoe je onlinegedrag kunt analyseren. Je leert werken met online marketingtools als Google Analytics en Google Ads. Je krijgt les van inspirerende docenten die snappen wat er nodig is in het digitale werkveld.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 96% Landelijk gemiddelde: 81%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 84% Landelijk gemiddelde: 67%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7,4 Landelijk gemiddelde: 6,9
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak...

Als E-commerce specialist werk je (meestal) in een kantooromgeving van een hybride handelsonderneming (MKB), bijvoorbeeld op een afdeling Marketing en/of Communicatie of een afdeling Verkoop. Deze commerciële functie komt in allerlei sectoren, branches en ondernemingen voor, onder andere bijvoorbeeld in de Retail, de groothandel, bij een bouwonderneming, bij een keukenspeciaalzaak of bij een onderneming die roerende goederen verhuurt.

Beeld algemeen
beeld algemeen

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding E-commerce specialist moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert dit jaar om de customer journey te onderzoeken en om marketing- en communicatie-activiteiten te verzorgen. In het eerste jaar houd je je daarom bezig met vakken als E-commerce, Marketing & Communicatie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Sales, Zakelijke communicatie Engels & Nederlands en Skills-vaardigheden.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je leert dit jaar om online kanalen te testen en monitoren. Je verzamelt commerciële data en geeft er uitleg aan. Je leert om online content te ontwikkelen, te plaatsen en te beheren. Je leert hoe je meer klanten naar een website kunt lokken en geeft inhoudelijk advies over hoe online kanalen verbeterd kunnen worden. Je gaat drie periodes naar school en loopt 1 periode een ontwikkelingsgerichte stage.

Ook op school doe je veel praktijkervaring op door middel van inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Je leert dit jaar om data de evalueren en verbetervoorstellen te doen voor de digitale customer journey. Ook voer je digitale operationele activiteiten uit. Tijdens de twee stageperiodes doe je examen op deze onderwerpen in de praktijk.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.