Hoornbeeck College
Locaties

Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt graag kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor.

Op de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang leer je hoe je werkt aan een stabiele ontwikkeling van de kinderen die je onder je hoede hebt. Je kunt goed samenwerken en bent geïnteresseerd in kinderen uit alle lagen van de samenleving. Als pedagogisch medewerker kinderopvang bied je veiligheid en geborgenheid en durf je een voorbeeldrol op je te nemen.

Werk waarbij je sociaal, oplossingsgericht en verantwoordelijk moet zijn. Ouders kunnen hun de zorg voor hun kind met een gerust hart aan jou overlaten!

 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 7.2
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 29% Landelijk gemiddelde: 50%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 77%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 75% Landelijk gemiddelde: 61%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als pedagogisch medewerker kinderopvang ga je werken in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang of kindercentrum. Je zorgt voor de kinderen en stimuleert ze in hun ontwikkeling.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Onderwijsassistent op niveau 4.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met alle facetten van de welzijnsopleidingen en leer je over de ontwikkeling van baby’s tot volwassenen.

Je leert hoe je gesprekken voert, relaties opbouwt en onderhoudt en activiteiten opzet en uitvoert. Ook leer je over diverse beperkingen. Je bent praktisch bezig op school en in de wijk. Tijdens een stage van tien weken ontdek je of dit beroep bij je past. In dit jaar word je voorbereid op de eerste praktijkexamens in de stage.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je begint met een half jaar stage in een instelling voor pedagogisch werk, waar je aan de slag gaat met opvang en begeleiding van kinderen.

Het tweede half jaar ga je naar school, waar je vakken krijgt als pedagogiek en zorgkunde en leert over het aanbieden van activiteiten aan kinderen. Ook werk je veel samen met medestudenten: een goede voorbereiding op het werk als pedagogisch werker.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Hoe stimuleer je kinderen in hun ontwikkeling? Dat leer je in het derde jaar. Ook leer je meer over VVE en talentontwikkeling bij kinderen.

Vanaf november start de eindstage van twintig weken, waarbij je eerst nog twee dagen per week naar school gaat en vanaf februari één dag. Op school leer je hoe je kinderen begeleidt die extra hulp nodig hebben en krijg je kinder-EHBO. Op stage maak je examenopdrachten en ontdek je hoe je de kwaliteit van kinderopvang kunt verbeteren. Je volgt keuzedelen om je kennis te verbreden of te verdiepen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.