Hoornbeeck College
Locaties

Gasfornuizen, cv-ketels, douche- en toiletafvoer, waterleidingen: zonder werktuigkundige installatietechniek zijn we nergens. Als monteur werktuigkundige installaties houd je je bezig met alles wat is aangesloten op leidingen waardoor water of gas stroomt. Een verantwoordelijke baan: jij zorgt ervoor dat alles goed op elkaar is aangesloten en verzorgt het onderhoud. Naast technisch inzicht beschik jij over sociale skills, want meestal werk je bij mensen thuis of in nieuwbouwprojecten. Op de opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties leer je alles over de technieken van de installaties. Ook leer je tekeninglezen, de juiste materialen en gereedschappen gebruiken en veilig werken. Jij gaat voor de beste kwaliteit!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.7
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 78%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 98%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 58%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als monteur werktuigkundige installaties houd je je bezig met de aanleg en het onderhoud van werktuigkundige installatiesystemen, zoals waterleidingen en cv-ketels. Je kunt terechtkomen in een groot of klein bedrijf. Je werkt bij mensen thuis, in de woningbouw of op grotere projecten zoals ziekenhuizen en scholen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 3.

Beeld BTO
"Zonder werktuigkundige installatietechniek kun je geen koud en/of warm water hebben, geen centrale verwarming, geen gasfornuis, geen afvoer in je douche of toilet."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding op niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.