Hoornbeeck College
Locaties

Jij bent een echte bouwer en voelt je in je element in de houtbewerking. In de opleiding Allround Timmerman ga je net een stapje verder dan de timmerman: je werk is specialistischer, ingewikkelder en zelfstandiger. 

Zo verzorg je de hoofdmaatvoering, breng je tijdelijke ondersteuningsconstructies aan en verricht je complex stel- en dakwerk. Je organiseert de dagelijkse werkzaamheden van je collega’s en weet het overzicht te houden in de werkplaats. Vakwerk met flink wat verantwoordelijkheid dus! In de opleiding leer je alles over gereedschappen, bouwmaterialen en –constructies. Maar je gaat vooral zelf aan de slag. Door jouw technisch inzicht en oog voor kwaliteit lever je perfect timmerwerk af! 

Met een diploma op zak…

Als allround timmerman werk je in de nieuwbouw, verbouw en renovatie, restauratie of in de werkplaats. Hier voer je specialistische timmerwerkzaamheden: zo verzorg je de hoofdmaatvoering, maak je complex dakwerk en breng je tijdelijke ondersteuningsconstructies aan. Je organiseert ook de dagelijkse werkzaamheden van je collega’s.  

 Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw op niveau 4.  

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Voor deze opleiding werken we samen met de volgende opleidingsbedrijven:

Door in te schrijven bij zo’n opleidingsbedrijf kan je worden geplaatst bij het leerbedrijf van jouw keuze. Daarnaast is het mogelijk je rechtstreeks in te schrijven bij een leerbedrijf, maar dat heeft niet onze voorkeur.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround Timmerman moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond.   

Heb je de opleiding Timmerman afgerond? Dan kun je de opleiding in twee jaar afronden in plaats van in drie jaar.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.