Hoornbeeck College
Locaties

Je hebt als leerling-werknemer een baan in de boomkwekerij en je volgt de opleiding voor Assistent plant, dier of groene omgeving.

 

De opleiding is praktijkgericht en past bij je werk op het leer-werkbedrijf. Ben je bij het bedrijf aan het snoeien, planten of rooien, dan behandelen we dit ook in de les. Samen met andere leerling-werknemers van het bedrijf volg je praktijklessen. Ook krijg je theorieles over het vak boomkwekerij en de vakken Nederlands, Rekenen en Burgerschap.

 

Tijdens de opleiding leer je alles over omgaan met de bodem, zorgen voor goede en gezonde bomen of planten, enten, stekken, oculaties, de producten die de boomkwekerij teelt en het rooien en verwerken van die producten. Daarnaast leer je veilig werken met machines en materialen én maak je kennis met nieuwe ontwikkelingen in de boomkwekerij.

 

Let op: deze opleiding wordt aangeboden bij Tree Center Opheusden (TCO).

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Na jouw opleiding

Heb je de opleiding Assistent plant, dier of groene omgeving afgerond? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Zo kun je doorgroeien in je baan bij het bedrijf waar je al werkt. Je kunt ook doorleren op BBL niveau 2. Of denk aan een van deze beroepen in de boomkwekerij:

  • Logistiek assistent
  • Assistent bij toeleveringsbedrijven van boomkwekerijmachines of -materialen

Je eigen ambitie is grenzeloos!

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Na aanmelding en toelating word je mogelijk uitgenodigd voor een AMN-talentscan. Voor je de opleiding start, heb je een intakegesprek.

Tijdens het gesprek maken we kennis met jou en jij maakt kennis met de opleiding Assistent plant, dier of groene omgeving. Je kunt vragen stellen over de opleiding. We stellen jou ook vragen om je beter te leren kennen en om te bekijken of jouw leerwensen overeenkomen met de opleiding.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en je moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaar onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Je bent op 1 augustus niet meer leerplichtig (oftewel je bent 16 jaar of hebt 12 jaar onderwijs gevolgd). Je kunt geen opleiding mbo-2, mbo-3 of mbo-4 volgen, omdat je niet voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor die opleidingen.

Icoon wegwijzer

Leer-werkbedrijf

Het bedrijf waar je leert en werkt is een SBB erkend bedrijf. Tijdens de opleiding houden we veel contact met het leer-werkbedrijf om ook daar jouw leren en ontwikkelen te volgen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.