Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Datanetwerken, telefooninstallaties, verlichting, beveiligingssystemen: elektrotechnische installaties zijn overal. Op de opleiding Technicus Elektrotechnische Installaties in de Gebouwde Omgeving groei jij uit tot specialist op dit gebied.

Je leert verschillende soorten installaties in bedrijf te stellen en metingen te verrichten. Dit doe je in woningen, winkels en utiliteitsgebouwen zoals kantoren en ziekenhuizen. Zo kom je nog eens ergens!

Als technicus heb je veel verantwoordelijkheid, zowel voor je eigen werk als dat van anderen. Je neemt beslissingen, plant en organiseert werkzaamheden. Naast analytisch vermogen beschik jij over flink wat sociale skills: in je werk moet je veel samenwerken, overleggen en kennis delen. Vakwerk met veel afwisseling dus!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 49%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 47% Landelijk gemiddelde: 70%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 7.3
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Technicus Elektrotechnische Installaties in de Gebouwde Omgeving ga je werken bij een installatiebedrijf dat eenvoudige en complexe elektrotechnische installaties en systemen aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Denk aan datanetwerken, verlichting, beveiligingssystemen en telecommunicatiesystemen. Je werkplek verschilt continu: je komt in woningen, winkelbedrijven en utiliteitsbouw zoals scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Prefabricagewerkzaamheden kun je ook verrichten in de werkplaats op het bedrijf. Je werkt veel samen met collega’s en hebt vaak te maken met klanten, opdrachtgevers en werknemers van andere bedrijven.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding in de techniek.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met een werkgever (die een erkenning heeft voor deze opleiding) en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Technicus Elektrotechnische Installaties in de Gebouwde Omgeving moet je de opleiding Eerste Monteur Elektronische Installaties Woning en Utiliteit op niveau 3 hebben afgerond. De opleiding duurt dan 2 jaar.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start direct na de zomervakantie.

In de eerste week wordt de inhoud van de opleiding duidelijk gemaakt en leer je je klasgenoten kennen

Icoon jaar 2

BBL-opleiding

Naast de 4 dagen per week dat je bij een erkend leerbedrijf werkt, ga je één dag in de week naar school voor de theorie van de opleiding.

Je werkt dus 4 dagen bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort en het Hoornbeeck College.

Let op: in tegenstelling tot de niveau 2 en 3 opleidingen is dit geen BTO-opleiding. Je bent dus niet in dienst bij de BTO.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.