Hoornbeeck College
Locaties

Datanetwerken, besturingssystemen, personen- en goederenliften: elektrotechnische installaties zijn overal. Bij de opleiding Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving groei jij uit tot specialist op dit gebied.

Je leert verschillende soorten installaties in bedrijf te stellen en metingen te verrichten. Dit doe je in woon- en utiliteitsgebouwen zoals kantoren en ziekenhuizen of in een industriële omgeving of een technische werkplaats. Zo kom je nog eens ergens!

Als technicus heb je veel verantwoordelijkheid, voor zowel je eigen werk als dat van anderen. Je neemt beslissingen, plant en organiseert werkzaamheden. Naast analytisch vermogen beschik jij over flink wat sociale skills: in je werk moet je veel samenwerken, overleggen en kennis delen. Vakwerk met veel afwisseling dus!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Je kunt er ook voor kiezen om na het behalen van je diploma door te studeren. Je kunt hierbij denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Jezelf verbreden tot eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties;
  • Jezelf verbreden tot eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie;
  • Jezelf verbreden tot eerste monteur mechatronica;
  • Jezelf verbreden tot technicus engineering (BOL);
  • Jezelf verbreden tot werkvoorbereider installaties;
  • Verder studeren op het hbo met een keuzedeel wiskunde

De opleidingen eerste monteur mechatronica, eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties en technicus engineering worden door het Hoornbeeck College aangeboden.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Is deze opleiding iets voor jou?

Kijk op SIS Student of neem contact op met het Centraal Bureau Studentzaken via 085-4838035. Aanmelden Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. 

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of twaalf jaar onderwijs gevolgd hebben. 

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving moet je de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving op niveau 3 hebben afgerond. De opleiding duurt dan 2 jaar.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.