Hoornbeeck College
Locaties

Als medewerker Finance & Control verzorg je de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Hiermee ondersteun je het management in hun bedrijfsvoering en beleidsbeslissingen.

Ook is het mogelijk om met deze opleiding te gaan werken op een accountantskantoor of administratiekantoor. Dan ben je bezig met financiële dienstverlening aan heel veel verschillende bedrijven. In de opleiding leer je om te gaan met allerlei financiële informatie en hoe je die verwerkt in financiële softwarepakketten. Gegevens invoeren, controleren en verwerken in rapportages behoren tot je takenpakket. Jij werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alles onderaan de streep klopt. Op basis van deze informatie geef je adviezen aan het management of aan klanten: een verantwoordelijke taak!

Deze opleiding combineer je ook nog eens met het prachtige uitstroomprofiel Officemanagement, zodat het mogelijk is om een dubbel diploma te halen. Lees hier meer!

 

Met een diploma op zak…

Als medewerker Finance & Control ondersteun je het management van een bedrijf of organisatie door de financiële administratie te verzorgen. Een verantwoordelijke taak, want belangrijke beslissingen worden genomen op basis van cijfers die jij aanlevert! Wie weet schop je het later tot het managementteam zelf.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals bedrijfskunde, accountancy, bestuurskunde of HRM.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor deze opleiding moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon boek-onderwijs

UNIEK op het HOORNBEECK!

Uniek op het Hoornbeeck is dat je deze opleiding combineert met het uitstroomprofiel Officemanagement, waarbij je zelfs dubbel diplomeert!

We zorgen er op deze wijze voor dat jij breed wordt opgeleid en daardoor nog meer kans maakt op een mooie baan. Doordat een deel van beide opleidingen inhoudelijk gelijk is, is dit voor jou als student haalbaar. We hebben een prachtige gecombineerde opleiding voor je ontworpen. Er is veel vraag naar breed opgeleide studenten zoals jij, die multi-inzetbaar zijn.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar leer je de basiswerkzaamheden voor een medewerker Business Support.

Je leert rapporten maken, (financiële) gegevens verwerken en zakelijke communicatie verzorgen. Daarnaast leer je diverse algemene werkzaamheden uit te voeren, zodat je een goede basis hebt om in leerjaar 2 en 3 je beroepsgerichte vaardigheden verder te verdiepen en te ontwikkelen. Ook volg je basisvakken zoals Engels, Nederlands, Burgerschap en godsdienst.

Ook ga je tien weken op een oriënterende stage: een eerste kennismaking met het beroep! Aan het einde van leerjaar 1 kies je welk uitstroomprofielen binnen Business Services je definitief kiest. Combineer je Finance & Control met Officemanagement of kies je voor Marketing & Communicatie of Juridisch & HRM met Officemanagement?

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In leerjaar 2 ga je meer de diepte in en ga je ook praktischer aan de slag.

Je leert hoe je kunt ondersteunen bij het leveren van belangrijke managementinformatie en hoe je financiële gegevens kunt begrijpen, verwerken en archiveren. Je loopt tien weken stage, waarin je veel meewerkt op een financiële afdeling van je stagebedrijf.

Na deze stageperiode ga je heel concreet aan de slag met financiële administratie en het extra uitstroomprofiel dat je gekozen hebt. Naast de algemene vakken als Nederlands, Engels, Burgerschap en godsdienst leer je hoe je financieel-administratieve zaken afhandelt en hoe je verbetervoorstellen kunt doen met betrekking tot geld-, goederen- en informatiebeweging. Waar halen we de financiële middelen vandaan om een bedrijf te financieren? Terwijl je financiële gegevens verwerkt, denk je na over hoe je het betalingsgedrag van onze klanten kunt beïnvloeden. Hoe halen we onze niet-betalers over tot betaling? Ook bellen we niet-betalende klanten echt op: spannend, maar het laat zien hoe het er in real life aan toegaat.

Binnen Officemanagement leer je hoe je kunt plannen en voorraadbeheer kunt organiseren. Ook leer je eenvoudige marketing- en communicatiewerkzaamheden uit te voeren en bijeenkomsten te organiseren. Dat komt erg goed van pas als jij een bijeenkomst voor de financiële afdeling moet regelen.

Een gedeelte van de lessen is locatieoverstijgend, zodat je ook contact hebt met studenten van andere vestigingen en leert hoe het is om online samen te werken. Net zoals in de praktijk!

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Dit jaar ga je twee keer op stage. Tijdens dit laatste jaar gaan we echt de diepte in en leer je alles over het voorbereiden en uitwerken van een jaarrekening, maar ook over diverse belastingaangiftes.

 

Binnen Officemanagement staan we stil bij de toekomst en ontwikkeling van het vakgebied. Je leert nu grotere evenementen te organiseren, je weet hoe je met collega’s om kunt gaan die op een andere wijze werken dan jij gewend bent en je krijgt tools mee op het gebied van ontwerp en beheer. Ideaal voor het moment waarop jij financiële gegevens moet rapporteren en presenteren aan de directie.

Ook dit jaar is een gedeelte van de lessen locatie-overstijgend: je hebt dus opnieuw contact met studenten van de andere vestigingen en leert tegelijkertijd hoe je online kunt samenwerken. Net als in de praktijk. Hoe leuk is dat!

Je sluit het jaar af met een stage, waarin je laat zien wat je allemaal kunt! Je kunt dan echt in de praktijk aan de slag als breed opgeleide medewerker Finance & Control bij een bedrijf, maar je kunt ook prima terecht op een accountantskantoor of administratiekantoor.