Hoornbeeck College
Locaties

Jij hebt oog en hart voor je medemens! Als mbo-verpleegkundige verleen je zorg aan mensen die dit nodig hebben: denk aan patiënten in een revalidatiecentrum of ziekenhuis, mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, mensen met een psychiatrische ziekte of ouderen. Dit doe je bij hen thuis of in een zorginstelling.

Je bent empathisch, verantwoordelijk en flexibel: je ziet wat de zorgvrager nodig heeft en verleent en coördineert de zorg. Daarbij kun je omgaan met zijn of haar sociale netwerk en bemiddelt waar nodig. Je werkt nauwkeurig en bent stressbestendig: ook in noodsituaties handel jij snel en rustig. Daarbij sta je open voor nieuwe (technologische) ontwikkelingen rondom zorg en welzijn.

  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 8.1 Landelijk gemiddelde: 7.5
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 95% Landelijk gemiddelde: 98%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 89% Landelijk gemiddelde: 78%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Na afronding van Mbo-Verpleegkundige kun je bij alle soorten zorginstellingen gaan werken, zoals verpleeghuizen, thuiszorg, ziekenhuizen, revalidatiecentra, psychiatrie of gehandicaptenzorg. Daar verleen en coördineer je de benodigde zorg. 

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Hbo-Verpleegkunde, Social work, het AD-traject of een andere studie op niveau 5 of 6.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Is deze opleiding iets voor jou?

Kijk op SIS Student of neem contact op met het Centraal Bureau Studentzaken via 085-4838035. Aanmelden Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Je hebt een diploma Verzorgende-IG of een gelijkwaardig diploma.

Icoon start

Start van je opleiding

Voor de opleiding start, volg je de zogenaamde premodule. Dit is een e-learning die je zelf kunt volgen, met vakken zoals Anatomie, Basis Klinisch Redeneren, Verpleegkundig Proces, Engels en rekenen. Deze premodule helpt je om een goede start te maken met de opleiding. Je krijgt hierbij begeleiding van docenten op afstand. Vervolgens start je je opleiding in leerjaar 3.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

In de lessen verdiep je je in klinisch redeneren, methodisch werken, kwaliteit en deskundigheid.

Je gaat aan de slag met verpleegkundige zorg en begeleiding in de ouderenzorg, psychiatrie, gehandicaptenzorg en de ziekenhuiszorg. Je komt elke week een dag naar school – daarnaast heb je drie keer per tien weken een extra lesdag. De overige dagen werk je in de praktijk en ga je aan de slag met praktijkopdrachten en examens. Aan het eind van het derde leerjaar kies je de keuzedelen die je in het vierde leerjaar wilt volgen.

Icoon jaar 4

Het 4e jaar

In het vierde leerjaar word je opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaar.

De weekindeling ziet er hetzelfde uit als in het derde jaar: een dag per week ga je naar school, de rest werk je in de praktijk. In de lessen ga je verder met klinisch redeneren, kwaliteit en deskundigheid. Je maakt kennis met palliatieve zorg en gaat aan de slag met actuele thematiek en ethische dilemma’s. Verder verdiep je je in de geriatrische zorgvrager en volg je keuzevakken.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.