Hoornbeeck College
Locaties

Meubels zijn overal te vinden: in woningen, maar ook in schepen, op beurzen en kantoren. Als allround meubelmaker, interieurbouwer of scheepsinterieurbouwer maak je vanaf een werktekening meubels, interieurs of onderdelen van betimmeringen. Vervolgens plaats je die vaak zelf. Verantwoordelijk en nauwkeurig werk, want jij gaat voor kwaliteit!

Op de opleiding Allround Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer leer je over materialen, het fijn bewerken van hout en het gebruik van gereedschappen en machines. Je werkt volledig zelfstandig. Op de werkplaats houd jij het productieproces in de gaten en ben je het aanspreekpunt voor collega’s en werkvoorbereiders. Naast technisch inzicht heb je dus ook sociale skills.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 20%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 94%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 78%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.6
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als allround meubelmaker, interieurbouwer of scheepsinterieurbouwer ga je aan de slag in de hout- en meubelbranche. Je werkt bij een meubelmakerij, een (scheeps)interieurbouwbedrijf of een meubelfabriek. Je voert opdrachten uit voor zowel particulieren als voor bedrijven, dus je zult aan grotere en kleinere projecten werken. Je werkt volledig zelfstandig en kunt ook collega’s aansturen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 4.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround Meubelmaker / (Scheeps)interieurbouwer moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond.

Heb je de opleiding Meubelmaker / (Scheeps)interieurbouwer afgerond? Dan kun je de opleiding in twee jaar afronden in plaats van in drie jaar.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.