Hoornbeeck College
Locaties

Eettafels, stoelen, op maat gemaakte wandkasten: meubels zijn overal te vinden. In woningen, maar ook in schepen, op beurzen en kantoren. Als meubelmaker weet jij er straks alles van!

Jouw kerntaak als meubelmaker, interieurbouwer of scheepsinterieurbouwer bestaat uit meubels en interieurbouwproducten samenstellen, bewerken en afwerken. Verantwoordelijk en nauwkeurig werk, want jij gaat voor kwaliteit. Op de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer leer je over materialen, het fijn bewerken van hout en het gebruiken van gereedschappen en machines. Met een werkopdracht of tekening bedenk en maak je constructies, onder begeleiding van je leidinggevende en soms samen. Een gaaf idee dat jouw meubels straks in woningen, schepen en gebouwen staan!

Met een diploma op zak…

Als meubelmaker, interieurbouwer of scheepsinterieurbouwer ga je aan de slag in de hout- en meubelbranche. Je werkt bij een meubelmakerij, een (scheeps)interieurbouwbedrijf of een meubelfabriek. Je voert opdrachten uit voor zowel particulieren als voor bedrijven, dus je zult aan grotere en kleinere projecten werken.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 3.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.