Hoornbeeck College
Locaties

Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt graag kinderen begeleiden en ondersteunen, en dan met name degenen die wat extra’s nodig hebben. Je vindt het een uitdaging om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor. Op de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker leer je de basisvaardigheden van het beroep. Samen met collega’s en ouders werk je aan een veilig klimaat voor de kinderen die je onder je hoede hebt. Een veelzijdige opleiding waarbij je verantwoordelijk en evenwichtig moet zijn en initiatief durft te nemen. Ouders kunnen de zorg voor hun kind met een gerust hart aan jou overlaten!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.5 Landelijk gemiddelde: 7.1
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 76%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 82% Landelijk gemiddelde: 85%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun je gaan werken in een kinderopvang of kindercentrum waar diverse vormen van opvang en (voor- en vroegschoolse) educatie worden aangeboden. Daar verricht je coördinerende werkzaamheden en draag je bij aan de opvang van kinderen met specifieke begeleidingsbehoeften, zoals een taal- of ontwikkelingsachterstand. Ook kun je gaan werken in een schippersinternaat of een instelling voor jeugdzorg.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work, pedagogiek of de pabo.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je kunt de sprintopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker volgen met een havodiploma of minimaal 1 jaar hbo. Een vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 3 of niveau 4 volstaat ook.
Ben je gezakt voor de havo? Dan kijken we in overleg of deze sprintopleiding iets voor je is.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Hoe ontwikkelen baby’s zich tot volwassenen? Dat leer je in het eerste jaar. Ook leer je hoe je gesprekken voert, relaties opbouwt en onderhoudt en activiteiten opzet en uitvoert.

Je leert over diverse beperkingen. Ook samenwerken met je studiegenoten is een belangrijke voorbereiding op het werk als pedagogisch werker. Het tweede half jaar loop je stage in een instelling voor (gespecialiseerd) pedagogisch werk, waar je aan de slag gaat met opvang en begeleiding van kinderen.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Het tweede jaar start met een half jaar theorie, gericht op kinderen met specifieke begeleidingsbehoeften en hoe je hun ontwikkeling stimuleert.

Het gespecialiseerde karakter van een niveau 4-opleiding komt aan bod bij pedagogiek, projecten over VVE en het opstellen van een handelingsplan. Ook krijg je de mogelijkheid om een certificaat in kinder-EHBO te halen. Je volgt keuzedelen om je kennis te verdiepen of verbreden. Vanaf februari start de eindstage.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.