Hoornbeeck College
Locaties

Fabrieken, stoplichten, treinen, grote schepen, verlichting in tunnels, beweegbare bruggen en sluizen: overal om ons heen houden elektrotechnische industriële installaties en systemen de boel draaiende. Als elektrotechnicus industriële installaties ben jij dé specialist op dit gebied. Je maakt onderdelen van elektronische producten en zet deze in elkaar. Hiervoor moet je nauwkeurig en verantwoordelijk zijn. Je werkt met je handen, maar moet tegelijk blijven nadenken! Als eerste monteur begeleid je ook collega’s en nieuwe medewerkers. Op de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen leer je de technieken achter alle systemen. Een vakkundige baan met duidelijk resultaat van je werk.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 47% Landelijk gemiddelde: 69%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 47%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 7.3
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Eerste Monteur Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen ben jij specialist op het gebied van elektrotechniek. Je maakt onderdelen van elektronische producten en zet deze in elkaar. Dit doe je bij een bedrijf dat elektrotechnische apparatuur maakt. Dit kan een groot bedrijf of bijvoorbeeld een organisatie voor infrastructuur zijn.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 4.

Beeld Technologie
Beeld Technologie
"Of het nu gaat om fabrieken, verkeerslichten, ventilatie en verlichting in tunnels, treinen, trams en grote schepen of om beweegbare bruggen en sluizen. Alles draait om elektrotechniek. Wat voor jou?"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.