Hoornbeeck College
Locaties

Heb je commercieel inzicht, ben je sociaal en vind je de B2B-omgeving interessant? Als (junior) accountmanager ben je de schakel tussen de opdrachtgever en het bedrijf. Je onderhoudt contact met nieuwe en bestaande klanten, adviseert hen over producten en diensten en richt je op de verkoop. In de opleiding (Junior) Accountmanager leer je alles over marketing, sales en accountmanagement. Ook groei je in presentatievaardigheden en leer je verkoopgesprekken voeren, acquireren en calculeren. Je krijgt les van inspirerende docenten die snappen wat er nodig is in het werkveld. Jij bent representatief en verantwoordelijk. Laat die klanten maar aan jou over!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 96% Landelijk gemiddelde: 81%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 84% Landelijk gemiddelde: 67%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7,4 Landelijk gemiddelde: 6,9
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als (junior) accountmanager werk je in een business-to-business-omgeving in het midden- en kleinbedrijf of grootwinkelbedrijf. Je bent de schakel tussen het bedrijf en de opdrachtgever en onderhoudt contact met nieuwe en bestaande klanten. Je adviseert, brengt offertes uit en sluit de verkoop af. Hierbij bewaak je zowel de commerciële doelstelling van het bedrijf als de belangen van de klant.

 Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een Associate degree Ondernemen (hbo niveau 5, twee jaar) of een hbo-opleiding zoals Commerciële Economie, Bedrijfskunde of Communicatie.

Beeld algemeen
beeld algemeen

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding (Junior) Accountmanager moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar houd je je bezig met sales, marketing, service en relatiebeheer. Je doet vaardigheden op in presenteren en telefoneren en werkt aan verschillende projecten.

Je gaat dertig weken naar school en loopt tien weken een oriënterende stage. Zowel op school als op je stage maak je kennis met de praktijk.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je gaat dertig weken naar school en loopt tien weken een ontwikkelingsgerichte stage. Ook op school doe je veel praktijkervaring op door middel van inspirerende gastlessen, opdrachten vanuit de praktijk en de externe competitie Jong Ondernemen.

Naast sales, marketing, service en relatiebeheer, houd je je dit jaar bezig met accountmanagement, communicatie, online marketing en verschillende projecten en keuzedelen.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Tijdens je stage van 24 weken doe je examen in de praktijk.

Daarnaast heb je 16 weken school, waarbij de nadruk ligt op de afronding van de vakinhoudelijke leerlijnen sales, management, communicatie, NIMA marketing en accountmanagement.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.