Hoornbeeck College
Locaties

Ben je ondernemend, sociaal en klantgericht? Weet je als geen ander hoe je mensen enthousiast maakt én ben je commercieel ingesteld? Dan is de opleiding Junior accountmanager iets voor jou!

 

Als junior accountmanager ben je de schakel tussen de klant en het bedrijf. Je onderhoudt contact met nieuwe en bestaande klanten, adviseert over producten en diensten en richt je op de verkoop. Je bent dus verantwoordelijk voor het accountmanagement, het beheren van de relaties en het uitvoeren van het commercieel traject.

 

In de opleiding Junior accountmanager leer je hoe je verkoopgesprekken voert, nieuwe klanten vindt en een goede prijs berekent. Ook leer je van alles over marketing, sales en bedrijfskunde en worden je digitale vaardigheden bijgespijkerd. Je krijgt les van inspirerende docenten die snappen wat er nodig is in een commerciële baan.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 96% Landelijk gemiddelde: 81%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 84% Landelijk gemiddelde: 67%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 6.9
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met een diploma Junior accountmanager kun je aan het werk als verkoper in de buitendienst bij een handelsonderneming (mkb) of ben je ondersteunend aan de accountmanagers bij een groothandel. Het komt ook voor dat je als salesmanager of verkoopconsultant werkzaam bent binnen de keukenbranche of automotive.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een Associate degree Ondernemen (hbo niveau 5, twee jaar) of een hbo-opleiding zoals commerciële economie, bedrijfskunde of communicatie.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding (Junior) Accountmanager moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Dit jaar leer je alles over de customer journey en hoe je succesvolle marketing- en communicatieactiviteiten uitvoert.

In het eerste jaar volg je daarom vakken als Sales, Marketing & Communicatie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, E-commerce, Zakelijke communicatie Engels & Nederlands en Skills-vaardigheden. Ook doe je veel praktijkervaring op door inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je leert dit jaar om een zakelijke klant te analyseren. Je kunt een accountplan opstellen en dit vervolgens ook coördineren, uitvoeren en evalueren.

Je leert hoe je een relatienetwerk opbouwt en deze onderhoudt. Je gaat een commercieel traject uitvoeren, zodat je straks als junior accountmanager goede verkoopgesprekken kunt voeren en de aftersales kunt verzorgen. Je gaat drie periodes naar school en loopt één periode een ontwikkelingsgerichte stage. Ook op school doe je veel praktijkervaring op door inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Je leert dit jaar hoe het is om als junior accountmanager aan de slag te gaan.

Dit jaar laat je zien dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om de harten van klanten te winnen en dat je in staat bent om met verantwoordelijkheid en toewijding je werk te doen. Tijdens de twee stageperiodes doe je onder andere examen in de praktijk, maar ook op school.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.