Hoornbeeck College
Locaties

Word jij enthousiast van klantcontact en ben je ondernemend, sociaal en creatief? Ga je altijd voor het beste resultaat en wil je daar nog beter in worden? Dan zit je bij de opleiding Commercieel medewerker op je plek!

Als commercieel medewerker ondersteun je de accountmanagers en werk je vooral in de binnendienst. Dat betekent dat je contact onderhoudt met bestaande en nieuwe klanten, zowel telefonisch als bijvoorbeeld op beurzen. Je bent de schakel tussen de klant en het bedrijf. Ook vervul je diverse commerciële administratieve werkzaamheden.

In de opleiding Commercieel medewerker leer je hoe je verkoopgesprekken voert, nieuwe klanten vindt en een goede prijs berekent. Ook leer je van alles over marketing, sales en bedrijfskunde en worden je digitale vaardigheden bijgespijkerd. Je krijgt les van inspirerende docenten die snappen wat er nodig is in een commerciële baan.

 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 71%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 100% Landelijk gemiddelde: 68%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 6.6
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 41% Landelijk gemiddelde: 54%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met het diploma Commercieel medewerker Niveau 3 op zak kun je bijvoorbeeld gaan werken als verkoper binnendienst in een kantooromgeving van een handelsonderneming (mkb), als medewerker customer service bij een groothandel of als sales support-medewerker bij een keukenspeciaalzaak.

Als vervolgstudie zou je kunnen doorstromen naar de opleiding (Junior) Accountmanager op niveau 4.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Commercieel medewerker moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Dit jaar leer je alles over de customer journey en hoe je succesvolle marketing- en communicatieactiviteiten uitvoert.

In het eerste jaar volg je daarom vakken als Sales, Marketing & Communicatie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, E-commerce, Zakelijke communicatie Engels & Nederlands en Skills-vaardigheden. Ook doe je veel praktijkervaring op door inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je leert dit jaar om als commercieel medewerker te functioneren in het werkveld, zowel op school als tijdens stages.

Je leert hoe je een zakelijke klant analyseert, hoe je een relatienetwerk opbouwt en hoe je deze onderhoudt. Je gaat een commercieel traject uitvoeren, zodat je straks als commercieel medewerker goede verkoopgesprekken kunt voeren en de aftersales kunt verzorgen. Ook leer je hoe je het commerciële aanbod moet presenteren en profileren.

Twee periodes ga je naar school, twee periodes loop je een stage. Ook op school doe je veel praktijkervaring op, door inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk. Je doet examen tijdens je twee stages en op school.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.