Hoornbeeck College
Locaties

Ben jij commercieel gedreven, sociaal, ondernemend, creatief en klantgericht? Wil jij graag leren hoe jij je vaardigheden op het gebied van oplossingsgerichtheid, resultaatgerichtheid, digitale vaardigheid en creativiteit kunt vergroten? Binnen de opleiding Commercieel medewerker ben jij dan op je plek! Als Commercieel medewerker ben jij gericht op de ondersteuning van accountmanagers en voornamelijk werkzaam binnen de binnendienst. Je onderhoudt contact met bestaande en nieuwe klanten, bijvoorbeeld telefonisch en op beurzen. Ook vervul je diverse commerciële administratieve werkzaamheden. Je bent dus verantwoordelijk voor een goede ondersteuning aan de accountmanagers. Ook je bent de schakel tussen de klant en het bedrijf vanuit de binnendienst. In de opleiding Commercieel medewerkers leer je verkoopgesprekken voeren, nieuwe klanten vinden en een goede prijs berekenen. Je leert veel over Marketing, Sales en Bedrijfskunde. Je krijgt les van inspirerende docenten die snappen wat er nodig is in een commerciële baan.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 71%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 100% Landelijk gemiddelde: 68%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 6,6
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 41% Landelijk gemiddelde: 54%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met het diploma Commercieel medewerker Niveau 3 op zak ben jij wellicht straks werkzaam als verkoper binnendienst in een kantooromgeving van een handelsonderneming (MKB), werkzaam als medewerker customer service bij een groothandel of je werkt als sales supportmedewerker bij een keukenspeciaalzaak.

Als vervolgstudie zou je kunnen doorstromen naar de opleiding (Junior) Accountmanager op niveau 4.

Beeld Economie
"Ik hou van het contact met klanten!"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Commercieel Medewerker moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert dit jaar om de customer journey te onderzoeken en om marketing- en communicatie-activiteiten te verzorgen.

In het eerste jaar houd je je daarom bezig met vakken als Sales, Marketing & Communicatie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, E-commerce, Zakelijke communicatie Engels & Nederlands en Skills-vaardigheden.  Ook op school doe je veel praktijkervaring op door middel van inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je leert dit jaar om als Commercieel medewerker te functioneren in het commerciële werkveld.

Je leert dit jaar om een zakelijke klant te analyseren. Je leert hoe je een relatienetwerk opbouwt en deze onderhoudt. Het uitvoeren van een commercieel traject zal steeds de aandacht krijgen zodat jij straks als Commercieel medewerker goede verkoopgesprekken kunt voeren en de aftersales kunt verzorgen. Je leert ook hoe je het commerciële aanbod moet presenteren en profileren. Je gaat twee periodes naar school en loopt twee periodes een stage. Tijdens de twee stageperiodes doe je onder andere examen in de praktijk, maar ook op school. Ook op school doe je veel praktijkervaring op door middel van inspirerende gastlessen en opdrachten uit de praktijk.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.