Hoornbeeck College
Locaties

‘Mecha’ komt van mechanica, ‘tronica’ gaat over de elektronica van elektrotechniek. Die combinatie vind jij razend interessant!

Als technicus mechatronica systemen installeer je mechatronische producten bij elektronische- of metaalbedrijven, zowel binnen het bedrijf als op locatie. Ook houd je je bezig met het ontwerpen en testen van nieuwe producten. Bij het testen ben je verantwoordelijk voor het werk dat de monteurs opleveren; naast de verantwoordelijkheid voor je eigen werk heb je dus ook een begeleidende rol. Je werkt nauwkeurig en weet straks alles over mechatronica. Laat die installaties maar aan jou over!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
Beeld BTO

Met een diploma op zak…

Als Technicus Mechatronica Systemen kom je terecht bij een bedrijf in de machine-industrie en apparatenbouw. Je gaat werken op de afdeling waar eindmontage en testen plaatsvinden of in de buitendienst om complexe storingen te behandelen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een andere techniekopleiding op niveau 4 of een hbo-opleiding.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Technicus Mechatronica moet je de opleiding Eerste Monteur Mechatronica op niveau 3 hebben afgerond. De opleiding duurt dan 2 jaar.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.