Hoornbeeck College
Locaties

Wijzigingen sector Economie

Met ingang van het volgende cursusjaar vindt er een belangrijke wijziging plaats binnen Economie met betrekking tot een aantal opleidingen. Graag informeren u als decaan hier graag over, zodat u alvast op de hoogte bent van deze wijzigingen. Deze wijziging vindt plaats omdat er een compleet nieuw en actueel Kwalificatiedossier is ontwikkeld voor de opleidingen in de Zakelijke dienstverlening. De wijzigingen zullen rond de herfstvakantie worden doorgevoerd op de website. We hopen dat opnieuw aan u te melden.

Sprintopleidingen

Opleiding Niveau Wijzigingen?
Management Assistant sprint 4 Geen wijziging -> Aanrader voor HAVO-studenten
Bedrijfsadministrateur sprint 4 Geen wijziging -> Aanrader voor HAVO-studenten
Junior Assistent Accountant sprint 4 Geen wijziging -> Aanrader voor HAVO-studenten

Aandachtspunten:

  • Alle studenten worden ingeschreven op Business Services. Aan het einde van het eerste leerjaar wordt er definitief gekozen voor Niveau 3 of Niveau 4. In geval van Niveau 4 volgen studenten twee uitstroomprofielen. Dat zorgt voor de unieke mogelijkheid om dubbel te diplomeren. Dit is haalbaar in de periode die ze hier op school zitten. Elke student kiest hierbij voor ‘Finance & Control’ of ‘Officemanagement’ in combinatie met Juridisch & HRM of Marketing & Communicatie. Een deel van de opleiding wordt locatieoverstijgend aangeboden.
  • Deze opleidingen worden aangeboden naast de bestaande opleidingen Junior Accountmanagement, Retail en Logistiek.
  • De (ver-)nieuwe opleidingen zijn uiteraard helemaal afgestemd op het werkveld waar ze in terechtkomen. Er zijn zeer goede baankansen, omdat er veel vraag is naar breed opgeleid personeel in de zakelijke dienstverlening.

In de voorlichtingsronden geven we dus voorlichting over Business Services. Het is fijn als u hierbij de onderliggende uitstroomprofielen benoemd, zodat studenten een concreet beeld hebben bij deze opleiding.