Hoornbeeck College
Locaties

'Kiezen was niet moeilijk, ik kom uit een onderwijsfamilie'

pedagogisch medewerker

Hoe werkt het brein van een kind, hoe vertel je een Bijbelverhaal en hoe ga je om met kinderen? Tijdens het eerste jaar Pedagogisch Medewerker krijg je veel verschillende vakken. Student Laurine Booij deelt haar ervaringen.

“Kiezen was niet zo moeilijk. Ik kom uit een onderwijsfamilie, het is mij met de paplepel ingegoten.” Dat vertelt tweedejaars student Laurine Booij over haar keuze voor de studie Pedagogisch Medewerker. “Je kunt er alle kanten mee op, zoals werken in de kinderopvang, gehandicaptenzorg of onderwijs.”

Breed eerste jaar

“Het eerste jaar was echt breed. Je leert er veel over verschillende vakken en krijgt antwoorden op vragen zoals ‘Hoe werkt het brein van een kind’, ‘Hoe ga je om met kinderen’ en ‘Hoe vertel je een Bijbelverhaal’. En oh ja, het is heel gezellig in de klas”, voegt ze er enthousiast aan toe.

'Mijn hart ligt bij kinderen, ik vind ze zo leuk en puur'

Wat Laurine bijzonder vindt aan het Hoornbeeck College: het stukje geloof dat in alle lessen doorklinkt. “Geloof is soms best een lastig ding, ongrijpbaar. Daarom is het zo fijn dat het bij alle vakken terugkomt. Want één ding is duidelijk: doe het niet zonder Hem, dan gaat het mis.”

Hart voor kinderen

Zelf wil Laurine in de toekomst met kinderen werken. In het onderwijs of de gehandicaptenzorg? Daar is ze nog niet uit. “Mijn hart ligt bij kinderen, ik vind ze leuk en zo puur. Ze zeggen wat ze denken. Je kunt het geloof ook zo mooi op ze overbrengen. Ik hoop dat ik daarin iets mag betekenen.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.

Meer verhalen lezen?