Hoornbeeck College
Locaties

De havens, het wegennetwerk en de waterwegen zijn van grote betekenis voor onze samenleving: zonder grond-, weg- en waterbouwers zou meer dan de helft van Nederland onder water staan. 

Als vakman GWW werk je mee aan de aanleg en het onderhoud van grond-, wegen- of waterbouwkundige projecten. Zoals straatwerk, riolering, aanleg van kabels en leidingen, bouwrijp maken, beschoeiingen plaatsen, etc. Te veel om op te noemen! Weet je van aanpakken, werk je graag buiten en houd je van afwisseling? En werk je graag met machines en gereedschap? Dan is deze opleiding iets voor jou!  

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier

Met een diploma op zak…

Als Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw kun je aan de slag bij bedrijven die werkzaam zijn in de bovengrondse of ondergrondse infrastructuur. In deze sector is er voortdurend vraag naar vakmannen zoals jij!

Je houdt van aanpakken, van buiten werken en van stoer werk. Je gaat werken aan wegen, rioleringen, kabels, leidingen, bestratingen, bermen, oevers, grondkeringen, waterbouwkundige werken, etc. Ook werk je vaak samen met een machinist.

Je kunt goed overweg met werktekeningen, je graaft sleuven, je bent handig met machines en gereedschap en je kunt rioolconstructies plaatsen.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. 

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of twaalf jaar onderwijs gevolgd hebben. 

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding op niveau 1 hebben afgerond. 

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen. Zo leer je je klas en de school beter kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.