Hoornbeeck College
Locaties

Heb je je aangemeld en ben je toegelaten voor een opleiding, dan krijg je een uitnodiging voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. Hieronder zie je hoe alle intake-activiteiten eruitzien, van de open avond tot je eerste lesdag.

 • Voorlichtingsbijeenkomsten, open avonden en meeloopdagen

  Maak kennis met het Hoornbeeck

  Heb je een opleiding van het Hoornbeeck College op het oog? Of weet je nog niet wat je wilt doen, maar wil je sowieso naar ons mbo? Kom dan langs op een voorlichtingsdag of open avond. Hier kom je meer te weten over ons college en de opleidingen én ontmoet je studenten en docenten.

  • Bekijk de data van de open avonden.
  • De voorlichtingsdagen worden vastgesteld in overleg met de reformatorische middelbare scholen. Als jouw school hier niet aan meedoet en je toch naar een voorlichtingsdag wilt, kun je het beste contact opnemen met de locatie waar je je opleiding wilt volgen.

  Of plan een meeloopdag, waarbij je de hele dag meeloopt met de lessen van de opleiding. Aan het einde van de dag weet je ook waar de beste koffie te halen is en wat de fijnste chillplek is op school: je proeft de sfeer van jouw toekomstige leven op het mbo.

  • Voor een meeloopdag kun je jezelf aanmelden bij de gewenste locatie.

  Naast de algemene voorlichtingsmomenten zijn er voor de meeste opleidingen en locaties ook nog aparte mogelijkheden voor kennismaking, zoals bijeenkomsten en gesprekken. Dit kun je navragen bij de locatie.

Video – Kennismaking

 • Matchingsactiviteiten

  Het is belangrijk dat jij helemaal matcht met je opleiding. Maar hoe kom je daarachter? Daarvoor zijn onze matchingsactiviteiten. In samenwerking met de reformatorische middelbare scholen organiseren we bijeenkomsten waarbij je in gesprek gaat met docenten en studenten.

  Sluit de opleiding aan op jouw competenties? Met andere woorden: kun je straks je talenten inzetten? Ook daarvoor zijn activiteiten, afhankelijk van de opleiding. Deze worden vaak gecombineerd met de meeloopdagen en het loopbaanadviesgesprek.

 • Aanmelding

  Overtuigd van je keuze? Waar wacht je dan nog op! Meld je aan voor een opleiding. Bekijk hoe je je kunt aanmelden.

 • AMN-test

  Als je bent toegelaten tot het Hoornbeeck College, krijg je een uitnodiging voor een AMN-test. Met deze test ontdekken we wat je kunt en wat je wilt. De resultaten gebruiken we om je goed te kunnen adviseren in het loopbaanadviesgesprek.

Video – AMN-test

 • Loopbaanadviesgesprek

  Na toelating krijg je een uitnodiging voor een loopbaanadviesgesprek. Dit gesprek draait om jouw motivatie voor de opleiding: hoe ben je gekomen tot je keuze – heeft iemand je daarbij geholpen? – en hoe wil je je kwaliteiten inzetten voor de opleiding? Hier wordt de AMN-test bij gepakt en eventueel je loopbaandossier van de middelbare school.

  In het loopbaanadviesgesprek denken we ook samen na over de begeleiding die jij nodig hebt in de opleiding. Misschien heb je vanwege een beperking extra ondersteuning nodig. Er is alle ruimte om de mogelijkheden te bespreken – we willen dat iedereen zich thuis voelt op school.

  Uiteindelijk krijg je een loopbaanadvies: de loopbaanadviseur adviseert jou om de opleiding wel of niet te gaan volgen en vertelt je over de begeleiding die je nodig hebt.

Video – Loopbaanadviesgesprek

Alvast meer weten over het Hoornbeeck College? Bekijk dan onderstaande video of ga naar de opleidingen voor specifieke informatie en video’s.