Zoeken

Eerste monteur utiliteit - BTO

BBL (niveau 3)
Crebo: 25348
Locatie:  Barneveld (dependance)
Sector:  Bedrijfsschool, Technologie
Studierichting:  Installatietechniek
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Eerste monteur utiliteit - BTO


 

Zie jij het maken van complexe technische gebouwinstallaties als een uitdaging? Werk je graag zelfstandig en voel je je verantwoordelijk voor je eigenwerk? Dan is de opleiding eerste monteur installatietechniek utiliteit helemaal voor jou! De eerste monteur installatietechniek utiliteit werkt in wisselende maar herkenbare omstandigheden in de utiliteitsbouw, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Je houdt je daar bezig met aanleg en onderhoud van werktuigkundige installaties. Je hebt een uitgebreide kennis van sanitaire installaties en installaties op het gebied van gas, water, verwarming, ventilatie, brandbestrijding en meet- en regeltechniek. De eerste monteur installatietechniek utiliteit voert zelfstandig opdrachten uit en kan daarbij ook een (hulp)monteur aansturen. Tijdens je werk heb jij ook te maken met collega’s en/of werknemers van andere bedrijven die in dezelfde omgeving werken. Samenwerken en overleggen is voor jou dan ook geen enkel probleem.

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk..Je krijgt algemene leerstofonderdelen als veilig werken, tekeninglezen, het toepassen  van de juiste materialen en gereedschappen, kennis en toepassen van normen, etc. Daarnaast leer je de techniek van verwarmings-, ventilatie-, warm-, en koudwaterinstallaties, enz. Het analyseren en verhelpen van storingen en klachten hoort daar ook bij. De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak van eerste installatiemonteur é́cht in de praktijk.

Locatie:

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Vooropleidingseisen:

Je hebt toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een mbo-diploma niveau 2. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4.

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Als je nog niet uitgeleerd bent, kun je altijd doorstromen naar niveau 4.

Technologie
in beeld
Video van S-BB over opleiding/beroep
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248