Hoornbeeck College
Locaties

Komt iemand er niet uit met zijn computer, telefoon, netwerk of ander IT-systeem? Dan schiet jij te hulpJij bent gek op IT, gaat verantwoordelijk te werk en bent communicatief vaardig. 

Met de opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices word je voorbereid op een functie in het ondersteunen van gebruikers van IT-infrastructuren. Je doet kennis op van IT-systemen, hoe gebruikers daarmee werken en hoe jij hierin kunt ondersteunen. Zaken als hardware, software, servicedesk, security en communicatieve vaardigheden komen voorbij. Met jouw service- en oplossingsgerichte houding sta jij klaar voor anderen 

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 81% Landelijk gemiddelde: 72%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.2 Landelijk gemiddelde: 7
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 16% Landelijk gemiddelde: 58%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 73%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met je diploma Allround Medewerker IT Systems and Devices kun je aan de slag op de servicedesk van een IT-bedrijf of in een andere organisatie, waar je IT-gebruikers ondersteunt.  

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Allround Medewerker IT Systems & Devices moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond. Ervaring met ICT is niet vereist.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas en de school beter kennen. 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

De eerste helft van het jaar is gezamenlijk met de opleiding Expert IT Systems and DevicesAls blijkt dat je daarvoor de capaciteiten hebt, kun je in deze niveau 4-opleiding instromen. Je krijgt dit eerste half jaar een goede basis aan vaardigheden in het technisch beheer van eenvoudige IT-systemen en in de ondersteuning van IT-gebruikers.  

 

De tweede helft van het jaar ga je de diepte in met onder andere systeembeheer, datacommunicatie, security en gebruikersondersteuning, zodat je klaar bent voor de stage aan het begin van het tweede jaar. 

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Dit jaar begint met een half jaar stage, waarin je ervaring opdoet in het werkveld. Ook bouwen we dit jaar je kennis van IT-systemen en de vaardigheid met servicedesksystemen verder uit.  

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Het derde jaar bestaat uit een half jaar school, waar je door middel van lessen en het uitvoeren van projecten wordt voorbereid op de examens. De examens vinden deels plaats op school en deels tijdens het laatste half jaar stage bij het stagebedrijf. Tijdens de stage zijn er een aantal terugkomdagen. Je wordt dan op school zo goed mogelijk voorbereid op het uitvoeren van je examens in de beroepspraktijk.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.