Hoornbeeck College
Locaties

Een goedwerkende IT is een basisvoorwaarde voor alle organisaties. In de opleiding Expert IT Systems andDevices leer je IT-infrastructuren, applicaties en devices te beheren. Straks weet je hoe de beveiliging van informatiesystemen werkt en hoe je daarover communiceert met betrokkenen. Als expert IT systems and devices geef je immers securityadvies, verbeter je de beveiliging van systemen en reageer je op cybersecurityaanvallen. Heeft een opdrachtgever een wens, dan vertaal je die naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT-infrastructuur of applicaties. Verantwoordelijk werk waarbij je communicatief vaardig moet zijn en een service- en oplossingsgerichte houding moet hebben 

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 80% Landelijk gemiddelde: 69%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.7 Landelijk gemiddelde: 7.2
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Met je diploma Expert IT Systems and Devices kun je aan de slag als beheerder van een kleine IT-infrastructuur, bij een IT-servicebedrijf of als medewerker op de servicedesk van grotere organisaties.  

Als vervolgstudie kun je kiezen voor een hbo-opleiding in de ICT.  

Beeld Economie

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Expert IT Systems and Devices moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of havo 3 hebben afgerond. Ervaring met ICT is niet vereist. 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas, de docenten en de school beter kennen. 

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

De eerste helft van het jaar is gezamenlijk met de opleiding Software Developer. Je krijgt een goede basis aan vaardigheden in het technisch beheer van eenvoudige IT-systemen en in de ondersteuning van IT-gebruikers.  

 

De tweede helft van het jaar ga je de diepte in met onder andere systeembeheer, datacommunicatie en security, zodat je klaar bent voor de stage aan het begin van het tweede jaar. 

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Dit jaar begint met een half jaar stage, waarin je ervaring opdoet in het werkveld. Ook werken we dit jaar verder aan IT-projecten en leer je over datacom, security en cloudsystemen 

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

In het derde jaar bouwen we de kennis over de volle breedte van de opleiding zo uit dat je klaargestoomd wordt voor het examen. Dit examen voer je uit op school in de loop van het eerste half jaar en tijdens de afstudeerstage in de tweede helft van het jaar.   

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.