Hoornbeeck College
Locaties

Vernieuwd én uitgebreid!

Met ingang van het nieuwe cursusjaar bieden we binnen de sector Economie een aantal prachtige nieuwe en vernieuwde opleidingen aan onder de vlag Commercie. Deze wijzigingen vinden plaats omdat de overheid een compleet nieuw en actueel Kwalificatiedossier heeft ontwikkeld.

De keuzemogelijkheden van de verschillende profielen en opleidingsvorm maken deze opleidingen nog interessanter voor jou. Jij gaat je specialiseren in werkzaamheden die jou op het lijf zijn geschreven!

Opbouw opleiding

Je start met een basisdeel waarin je kennis maakt met de verschillende profielen. Aan het einde van het eerste leerjaar kies je definitief voor niveau 3 of niveau 4. In het geval van niveau 3 is dit het profiel Commercieel medewerker. In het geval van niveau 4 volg je het profiel Junior accountmanagement of E-commerce specialist.

Hieronder hebben we de nieuwe opbouw van de opleiding(en) in een overzicht gezet.

 

Werkveld

Veel werkgevers vragen om goed opgeleide werknemers die met verantwoordelijkheid en toewijding hun werk doen. Met deze nieuwe opleidingen word jij klaargestoomd om als beginnend beroepsbeoefenaar aan de slag te gaan. Dat kan in verschillende economische sectoren, bedrijfstakken, branches én landen zijn.

Een beginnend beroepsbeoefenaar werkt meestal in een commercieel team op een commerciële afdeling van een (hoofd)kantoor, zoals de afdeling Verkoop of Marketing. Je kunt dus op veel verschillende banen solliciteren. En inderdaad, die banen liggen momenteel voor het oprapen!

En waar kan ik dan precies aan de slag?

  • Met het diploma Commercieel Medewerker (niveau 3) op zak ben jij straks wellicht werkzaam als verkoper binnendienst op het kantoor van een handelsonderneming (MKB), als medewerker customer service bij een groothandel of als sales supportmedewerker bij een keukenspeciaalzaak.
  • Met het diploma Junior Accountmanager (niveau 4) kan je aan het werk als verkoper in de buitendienst bij een handelsonderneming (MKB) of ondersteun je de accountmanagers van een groothandel. Het komt ook voor dat je als salesmanager of verkoopconsultant werkzaam bent binnen de keukenbranche of automotive.
  • Met het diploma E-commerce Specialist (niveau 4) werk je bijvoorbeeld als E-commerce specialist op de afdeling Marketing en/of Verkoop van een grote handelsonderneming of groothandel. Als E-commerce specialist kun je ook werkzaam zijn binnen een kleine handelsonderneming (MKB) maar dan is het vaak gecombineerd met andere taken binnen het bedrijf.

Check het zelf!

Benieuwd naar de opleidingen die onder Commercie vallen? Bekijk de opleidingpagina’s voor meer inhoudelijke informatie:

Niveau 3:

Niveau 4:

 

“Je kunt op veel verschillende banen solliciteren. En inderdaad, die banen liggen momenteel voor het oprapen!”