Hoornbeeck College
Locaties

Niels werd op zijn 22e mede-eigenaar van Sterk Elektrotechniek

In de rubriek ‘Op mijn plek’ spreken we (oud-)studenten die – je raadt het al – op hun plek zitten! Met deze keer: Niels van de Scheur, die in de elektrotechniek werkt.

De jongste student van zijn klas is hij, de 15-jarige Niels van de Scheur. Na drie jaar havo (“ik stond er goed voor”) stapt hij over naar de Hoornbeeck-opleiding Elektrotechniek. “Ik wist toch dat ik deze kant op wilde, dus waarom nog twee jaar naar de havo?”

Mede-eigenaar

In minder dan vier jaar tijd doorloopt hij de niveaus 2, 3 en 4 in een leren-werken traject. Halverwege de opleiding stapt hij over naar zijn huidige bedrijf, Sterk Elektrotechniek in Randwijk. Daarvan wordt hij op zijn 22e mede-eigenaar.

'We hebben gewoon een heel mooi vak, het is geweldig om met elkaar mooie projecten te maken'

Omdat de oprichter van Sterk niet veel met kantoorwerk heeft en het bedrijf flink groeit, verruilt Niels zijn werkplek op de klus voor een baan op kantoor. Hij zorgt voor verkoop, calculatie, planning en werkvoorbereiding van projecten. “Ik zit hier echt op mijn plek. Een dag op locatie bijspringen is heel leuk, maar dat doe ik zelden nog.”

Veel mogelijkheden

Niels is het levende bewijs dat een opleiding in de techniek jongeren veel mogelijkheden biedt. “Je kunt bereiken wat je wilt. Een leven lang monteur? Prima. Altijd blijven doorleren? Kan ook. We hebben gewoon een heel mooi vak, het is geweldig om met elkaar mooie projecten te maken.”

Dus jongeren moeten kiezen voor elektrotechniek? “Zeker”, vindt Niels. “Het is schoon werk, je komt met veel mensen in aanraking en je kunt echt leuk verdienen.”

Ook het Hoornbeeck vindt hij trouwens een aanrader. “Als je zestien bent kom je van alles tegen in het leven. Dan is het fijn dat de school een veilige plek is, waar de dingen gaan zoals je ouders ze je hebben voorgehouden.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.

Meer verhalen lezen?